Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Studiebesök i Copartment-huset

29 april 2022 Under torsdagen var HSB Skånes styrelse tillsammans med HSBs förbundsordförande Johan Nyhus och HSB Skånes vd Ann Irebo på besök i Copartment-huset i Lund. Här diskuterades framtidens boendelösningar och de hållbara vinster ett delat boende innebär.
HSB Skånes styrelse tillsammans med Ann Irebo, vd HSB Skåne och Johan Nyhus, HSBs förbundsordförande HSB Skånes styrelse tillsammans med Ann Irebo, vd HSB Skåne och Johan Nyhus, HSBs förbundsordförande

På plats fanns också Marcus Waserbrot från coliving-operatören 20-30 coliving för att berätta om deras verksamhet i Copartment-huset.

Copartment-huset Ärtan ligger på Kobjer i nordvästra Lund. Huset inrymmer 18 rum, 9 på vardera våningsplan. Här är delningslösningar en naturlig del i vardagen och utöver att de boende delar gemensamma utrymmen som kök och vardagsrumm, delas även andra saker i vardagen, så som exempelvis mat och städutrustning.

Copartment har blivit tilldelat HSB-utmärkelsen Årets nytänkare (år 2021) och är en av tre finalister i Guldhemmet (2022) genom att visa möjligheterna i att omvandla en befintlig fastighet till en modern, social och hållbar boendelösning.

Vill du veta mer om Copartment-huset och vad coliving innebär?