Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Öppet hus i HSB Living Lab

27 september 2023 Om du har vägarna förbi Göteborg är du varmt välkommen att besöka HSBs Living Lab där forskning pågår dygnet runt om framtidens hållbara boende. "Labbet" öppnar sina dörrar 4 oktober och vid utvalda dagar under hösten.
Hyresgästerna i HSB Living Lab har bland annat tillgång  till arbetsyta utomhus, med solcellsladdare för mobil och dator. Hyresgästerna i HSB Living Lab har bland annat tillgång till arbetsyta utomhus, med solcellsladdare för mobil och dator.

Om du har vägarna förbi Göteborg är du varmt välkommen att besöka HSB Living Lab där forskning pågår dygnet runt om framtidens hållbara boende.

Ungefär 40 hyresgäster bor i HSB Living Lab och just nu pågår närmare 50 projekt samtidigt, såsom vertikal odling i gemensamma utrymmen, hållbart byggande med lera, nästa generations miljörum, uppkopplade bikupor för ökad biologisk mångfald med mera.

Här är höstens besöksdagar i HSB Living Lab:

  • 4 oktober
  • 18 oktober
  • 15 november
  • 29 november
  • 20 december

På besöksdagarna är huset öppet mellan kl. 09.00 till 16.00 och du kan då gå runt på egen hand. Besöket är kostnadsfritt och vi finns på plats för eventuella frågor. Du hittar oss på Elektrovägen 4, som ligger på Chalmersområdet vid Johanneberg Science Park. Anmäl besöket i förväg till: madelaine.doufrix@hsb.se.

Mer om HSB Living Lab
Forskningsboendet HSB Living Lab startades 2016 av HSB i samarbete med Chalmers och Johanneberg Science Park och drivs idag av tolv samarbetspartners, varav White Arkitekter är den senast tillkomna. Med fokus på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet är HSB Living Lab en arena för forskning och samverkan. Här kan forskning och utveckling ske i en verklig miljö med unika möjligheter att mäta och ta ut data från de omkring 2 000 sensorer som finns i huset.