Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så får din bostadsrättsförening koll på ekonomin

04 december 2023 I en bostadsrättsförening måste ekonomin bli rätt och detta kan för många kännas svårt. Men brf Djulö Backar behöver inte bekymra sig om sådana frågor – de har fått hjälp med både det praktiska och ekonomin via HSB Södermanland.

Utmed Eriksbergsvägen i Katrineholm ligger de populära flerfamiljshusen som är brf Djulö Backar. Bostadsrättsföreningens ordförande Holger Klint tillsammans med kassörska Madeleine Carlsson berättar om varför just de har valt HSB som Ekonomisk förvaltare för sin brf.

- Vi kände ett stort förtroende för HSB redan från det att vi fick offerten. Vi fick ett fint mottagande vid överlämningen och vi har en tät dialog löpande i vårt gemensamma arbete med vår förenings ekonom. HSB har gett oss en trygghet i att uppdraget (förtroendet) som vi har gett dom, att förvalta vår förenings ekonomi, blir utfört på ett korrekt vis och i tid. De har en stor och kunnig organisation i ryggen, det står inte och faller på enskilda individer. En annan trygghet för oss är att dom är tillgängliga och finns nära till hands när vi behöver dom, såväl digitalt som geografiskt.

Smidigt och enkelt med Mitt HSB

Holger och Madeleine berättar även hur de upplever det den digitala kundportalen, Mitt HSB, där allt finns samlat.

– Den fungerar mycket bra, den ger oss en tydlig överblick över vad vi förväntas hantera, den har tydliga menyer som är lätta att navigera i. Mycket av vår förenings dokumentation finns nu samlat på en och samma plats och dessutom med ett bra stöd kring administration, exempelvis mallar, informationsmaterial, med mera.

Ekonomi, juridik och administration kan vara både tidskrävande och komplicerat för en bostadsrättsförening. Johan Sundholm, som är ekonomisk förvaltningschef på HSB Södermanland, säger att de kan hjälpa till med det som känns svårt, som till exempel bokslut och budget samt fakturor och arvoden.

– Vi är en förvaltare som stöttar i styrelsearbetet och gör det enklare att vara styrelseledamot. Att få överblick över föreningens ekonomi och vad som behöver prioriteras ska kännas tryggt och enkelt. Tack vare att HSB har en utbredd lokal närvaro kan våra representanter också stötta styrelserna personligen, säger han.

Skärmavbild 2023-12-04 kl. 10.51.22.png

Skapar trygghet hos medlemmarna

En bostadsrättförenings styrelse har stor påverkan på många medlemmars privatekonomi. Då är det viktigt att både styrelse och medlemmar, enkelt och smidigt, kan administrera och förvalta sitt boende, säger Johan Sundholm.

– Vi är en stabil och långsiktig förvaltare som både kan hantera ekonomi, föreningsstöd och fastighetsutveckling och dessutom förklara det på ett sätt så att människor förstår. Att utbilda, stötta och informera våra medlemmar och styrelser ser vi som ett viktigt uppdrag. Det är en del av vårt DNA – en förlängning av vår 100-åriga historia, säger han.

Läs mer om vår ekonomiska förvaltning här

Här kan du läsa mer om vår ekonomiska förvaltning och begära en offert från oss!