Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Uppskattade klassiker och bubblare i vårens kursutbud

26 januari 2023 Våren bjuder på en uppsjö utbildningar för HSB Stockholms medlemmar. Förutom etablerade kurser i styrelsearbete väcker högaktuella föreläsningar om stadgeändringar och regler för matavfallssortering stort intresse.

– Samla flera ur styrelsen och gå på kurs tillsammans. Ni får en gemensam kunskapsgrund och det blir en dynamik i styrelsens diskussioner, säger Pia Astermyr, ordförande i Tyresöföreningen HSB brf Pärlröksgången.

Hon uppmuntrar alla styrelseledamöter att lära sig grunderna i styrelsearbete och att fortsätta förkovra sig genom att delta i HSBs utbildningar, som är kostnadsfria för medlemmar.

– När vi fördjupar våra kunskaper blir vi per automatik mer engagerade. Även den som inte är ekonomiansvarig har nytta av att gå baskurser i ekonomi. Samma sak gäller alla andra delar av styrelsearbetet. För att kunna ta ansvar och inte ”passa” vissa frågor behövs en grundläggande förståelse.

Stort intresse för både väletablerade kurser och bubblare

linda-egersten-hsb-stockholm.pngEn kurs som väcker stort intresse lyfter de förändringar i bostadsrättslagen som gäller från årsskiftet och vilka stadgeändringar som krävs med anledning av detta.

– Våren rymmer allt från våra väletablerade kurser i styrelsearbete till kurser som fångar upp aktuella frågor. Bland vårens bubblare är ett tips föreläsningen om hur föreningen skapar en trygg, attraktiv utemiljö, säger Linda Egersten, ombudsman HSB Stockholm.

Något för alla

I utbudet finns också nischade kurser, exempelvis den ordförandekurs som går av stapeln redan i februari och som riktar sig till föreningar med brutet räkenskapsår. Frukostföreläsningar, lunch- och kvällsträffar kombineras med digitala möten. För att så många medlemmar som möjligt ska kunna delta erbjuds kurser inte bara centralt utan också ute i distrikten.

– Det jag gillar med HSB är att vi är en medlemsorganisation som återinvesterar i medlemmarna, exempelvis genom att erbjuda utbildningar som på olika sätt stärker bostadsrätten. Via utbildningarna för vi vidare all kunskap som finns i organisationen, inom allt från juridik till styrelsens fastighetsägaransvar. Och vi knyter dessutom till oss kunskap utifrån, där är kursen om brandskyddsarbete i brf ett bra exempel, säger Linda. 

Pia Astermyr har kollat in vårens utbud:

– Det finns flera kurser vi vill gå. En stor vinst är också att träffas och bygga nätverk.

HSB Stockholms kursutbud

Vill er styrelse också vidareutbilda er? Här hittar ni alla HSB Stockholms kurser.