Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

White Arkitekter ny partner i HSB Living Lab

08 mars 2023 HSB Living Lab välkomnar White Arkitekter som ny samarbetspartner. Tillsammans ska de utforska arkitektoniska lösningar på dagens och framtidens utmaningar för det hållbara boendet. ”Det är genom samarbeten med tankeledande samhällsaktörer som vi kan driva forskningen framåt”, säger Emma Sarin, projektchef på HSB Living Lab.

HSB Living Lab välkomnar White Arkitekter som ny samarbetspartner.  Tillsammans ska de utforska arkitektoniska lösningar på dagens och framtidens utmaningar för det hållbara boendet. ”Det är genom samarbeten med tankeledande samhällsaktörer som vi kan driva forskningen framåt”, säger Emma Sarin, projektchef på HSB Living Lab.

HSB Living Lab är den världsunika forskningsarenan som är lika delar boende och laboratorium. Här lever hyresgästerna i de 29 lägenheterna i en ständigt föränderlig boendemiljö, där tekniska och arkitektoniska innovationer kontinuerligt utvärderas. Projekten genomförs i tätt samarbete mellan forskning och näringsliv, och har sedan 2016 bidragit med viktiga insikter om hur vi ska bygga och anpassa framtidens bostäder. Nu välkomnas White Arkitekter som partner i det levande forskningslabbet.

– Det är genom samarbeten med tankeledande, samhällsaktörer som vi kan driva forskningen framåt. Vi välkomnar partnerskapet med White Arkitekter, som tack vare sin breda verksamhet och många experter kan bidra med sin kompetens inom en rad olika områden som är viktiga för oss, hållbar arkitektur, digitalisering och samhällsbyggnad för att nämna några, säger Emma Sarin, projektchef på HSB Living Lab.

Prisbelönta White Arkitekter har lång erfarenhet av att driva en hållbar omställning, inte minst vad gäller boendefrågan. Ända sedan starten i Göteborg för över 70 år sedan, har White Arkitekter kontinuerligt arbetat för att utmana och förbättra sin omvärld genom praktiknära forskning och utveckling. I sin gedigna portfolio kan Whites Göteborgskontor bland annat stoltsera med Chalmers samhällsbyggnad samt det pågående bostadsområdet Wendelstrand i Landvetter – ett projekt där hemmen optimeras för klimatförändringar och social hållbarhet.

– På White Arkitekter är vi nyfikna! Vi har utforskandet som en självklar del av vårt DNA, och drivs av övertygelsen att vi kan främja en mer hållbar utveckling! HSB Living Lab är en helt världsunik arena, där vi tillsammans kan testa våra hållbara idéer i en verklig miljö – för att sedan införliva insikterna i vår arkitektur. Det är både viktigt och spännande, säger Jacob Sahlqvist, kontorschef på White Arkitekter i Göteborg.

HSB Living Lab är en forskningsarena där samverkan är nyckeln till framgång. Den har 12 partners som tillsammans undersöker hur kommande generationer ska bo. Tillsammans ska HSB Living Lab och White Arkitekter utforska nödvändiga och praktiska lösningar som i nästa steg bidrar till att utveckla framtidens hållbara boende i praktiken.

Läs mer om HSB Living Lab här!