Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

5 anledningar att våga satsa 2024

09 januari 2024 Har ni råd att vänta? 2024 är året då ni som bostadsrättsförening kan göra ett riktigt kap. Den höga konkurrensen om byggprojekten i kombination med ett ränteläge som förväntas tippa nedåt ger er förhandlingskraft och ekonomiska fördelar. Detta skapar ett unikt guldläge för er att genomföra projekt till förmånliga priser! HSB Sydosts kunniga projektledare delar med sig av sina topp 5 anledningar till varför ni som bostadsrättsförening ska våga satsa på nya projekt under 2024.

Förhandlingsutrymme: 
Byggföretagen, med medvetenhet om den ekonomiska situationen, är villiga att förhandla fram fördelaktiga avtal för att säkra just er affär. Detta ger er möjlighet att säkra de bästa priserna och affärsvillkoren för era projekt.


Kvalificerad arbetskraft: 
I en tid av ökad konkurrens om projekt är kvalificerad arbetskraft ofta lättare tillgänglig. Ni kan dra nytta av expertis och erfarenhet från branschens toppar, vilket förstärker kvaliteten på era byggprojekt.


Materialpriser: 
Stabilitet i ekonomin kan leda till en ökad efterfrågan på byggmaterial och därmed högre priser. Genom att agera nu kan ni låsa in förmånliga priser och undvika de potentiella kostnadsökningarna som kan uppstå i en mer stabil ekonomisk miljö.


Snabbare projektstart:
Med företag som vill undvika uppsägningar är de motiverade att påbörja projekt snabbt. Det innebär kortare starttider för era projekt, vilket resulterar i snabbare avkastning på era investeringar.


Möjlighet att planera långsiktigt: 
Genom att investera nu får ni möjlighet att planera långsiktigt. Ni kan skapa en robust strategi för era byggprojekt, dra nytta av förmånliga marknadsvillkor och positionera er för långsiktig framgång.


Våga satsa - vi hjälper er
Sammanfattningsvis ger 2024 er en unik möjlighet att agera proaktivt. Genom att investera i byggprojekt nu kan ni dra nytta av förhandlingsutrymme, tillgänglig arbetskraft och låsa in kostnadseffektiva priser innan byggentreprenörerna höjer sina priser i takt med den stabilare ekonomi som förväntas komma. Våga satsa nu!

Som alltid finns HSB Sydosts kunniga projektledare tillhands tillsammans med våra erfarna ekonomer för att guida er genom processerna och skapa lyckades projekt! 


Kontakta oss så berättar mer hur vi kan hjälpa just er förening!