Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Alla hjärtans dag – skänk gärna en tanke till We Effect

14 februari 2024 Delad glädje är dubbel glädje, heter det ju. Men varför stanna där? Med ett gåvobevis från We Effect kan du tre- eller fyrdubbla lyckokänslorna på självaste Valentin.
Jessie Asilom Gomez drömmer om ett eget hus. Tio år efter den tropiska stormen Washi har hon fortfarande inte ett permanent hem. Nu deltar hon i ett kooperativt och klimatsmart bostadsprojekt som stöttas av HSB. Foto: Kisha Beringuela.

We Effect och HSB jobbar tätt ihop för att stötta människor som lever i fattigdom eller som saknar ett ordentligt hem. 2023 lyckades vi, tillsammans med våra medlemmar, samla in 2 458 678 kronor. En ökning mot året innan, då räkneverket stannade på 2 259 760 kronor.

Idag är det Alla hjärtans dag, något som gör att vi vill uppmärksamma We Effects arbete lite extra. 14 februari är inte bara godishjärtan och röda rosor – för många människor kan ett lås på dörren eller ett vräkningsskydd göra enorm skillnad. Sådant är romantiskt, det också.

Genom att följa länken kan du bidra till We Effects strävan efter att ge människor ett tryggare och bättre liv. Lite längre ned på sidan kan du välja att få ett gåvokort, som du kan ge bort till någon du tycker extra mycket om!

Så stöttar HSB We Effect

We Effect arbetar för en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom, med övertygelsen att människor är starkare tillsammans och att hållbar utveckling förutsätter respekt för mänskliga rättigheter och demokrati. Sedan 1958 har organisationen arbetat i 25 länder i fyra världsdelar, genom att fokusera på landsbygdsutveckling, bostäder, jämställdhet och tillgång till mark och finansiella tjänster.

  • HSB-medlemmar bidrar med två kronor av medlemsavgiften till We Effect varje år, och HSB skänker tusen kronor för varje nybyggd lägenhet.
  • Under 2023 samlade HSB tillsammans in 2 458 678 (2 259 760) kronor till We Effect.

HSBs stöd till We Effect omfattar bland annat ett nytt kooperativt bostadsprojekt i Cayagan de Oro på Filippinerna. I fokus står byggandet av säkra och klimatsmarta bostäder som inriktar sig på kooperativ med övervägande kvinnliga medlemmar. Konflikter och naturkatastrofer har skapat ett stort behov av trygga hem, och det kooperativa bostadsprojektet väntas bli inflyttningsklart under nästa år.