Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

En resa inom HSB - Från säsongsarbetare till skötselchef

07 februari 2024 För HSB Skåne är personalens trivsel och utveckling en hög prioritet. Någon som personifierar detta är Joakim Olsson, som under sina 25 år inom organisationen har genomgått en imponerande resa – från säsongsarbetare till skötselchef.
Joakim Olsson, skötselchef i Eslöv.

När Joakim påbörjade sin anställning hos HSB Skåne år 1999 kunde han knappt ana hur företaget skulle komma att spela en så central roll i hans liv. När Joakim, vid 28 års ålder och utan tidigare erfarenhet inom fastighetsbranschen, påbörjade sin resa som säsongsarbetare, fokuserade han på arbetsuppgifter inom trädgård och grönyteskötsel. Dessa inkluderade allt från ogräsrensning och gräsklippning till häckklippning. Mot slutet av säsongen kände Joakim sig modig nog att söka rollen som fastighetsskötare. 

- Det var väldigt nervöst, men på min födelsedag fick jag reda på att jag fick jobbet, berättar Joakim. 

Sedan dess har Joakim blomstrat som fastighetsskötare, och han betonar att det är en roll som passat honom perfekt. Genom åren har han genomgått olika utbildningar och förvärvat färdigheter inom VVS, ventilation och el. Trots den varierande och fysiskt krävande arbetsdagen som han älskat, erkänner Joakim att det börjar ta på kroppen. 

Förra året genomförde HSB Skåne en omorganisation som ledde till framtagande av en ny roll, skötselchefer. Joakim erbjöds att ta sig an av de två tjänster med Eslöv som arbetsort. För Joakim var det en självklarhet att anta den nya utmaningen och fortsätta sin personliga och professionella utveckling. Den nya rollen innebar dock betydligt mer kontorsarbete än Joakim var van vid. 

- Jag går från en roll där jag har varit den som kan exakt allt. Men nu är jag en nybörjare igen, speciellt inom det administrativa. Det är en stor omställning för mig, men med tiden kommer allt att sätta sig, säger Joakim. 

Som skötselchef har Joakim det övergripande ansvaret för att fastighetsskötseln genomförs effektivt och reflekterar över bästa praxis. Dessutom ingår nu även personalansvar i hans arbetsuppgifter. Joakim är ett levande exempel på den resa som är möjlig inom HSB Skåne, inte bara karriärmässigt utan också på ett personligt plan. 

"Utan att överdriva har HSB Skåne spelat en enorm roll för mig. Jag har fått lära mig jättemycket och utvecklats som person tack vare HSB Skåne, säger Joakim. "

Joakims berättelse är en inspirerande illustration av hur engagemang och möjligheter inom HSB Skåne kan leda till en framstående och utvecklande karriär.