Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Har du koll på dina förmåner?

13 mars 2024 Har du tänkt på hur billigt ditt internet är? Eller din hemförsäkring? Som medlem och boende inom HSB Malmö har du en rad förmåner. Här får du koll på vilka – och hur du utnyttjar dem.
Det är roligare att surfa när bredbandet är biligt. Som medlem och boende inom HSB Malmö kan du spara mycket pengar på att utnyttja dina förmåner.

Genom att teckna exempelvis bredband eller hemförsäkring via HSB Malmö kan du spara många hundralappar varje år. De låga priserna och fördelaktiga villkoren är framförhandlade av HSB Malmö, som har sina cirka 54 400 medlemmar bakom sig.

– Det säger sig självt att om jag som privatperson ringer till ett stort företag och vill förhandla mig till ett bra pris, så kommer jag aldrig lyckas få ett lika lågt pris som om det förhandlas på gruppnivå. Det är det som är styrkan med HSB.

Ju fler vi är desto bättre pris kan vi få till, säger Philip Svensson, medlem- och utbildningssamordnare på HSB Malmö.

Och bra priser har HSB Malmö fått till. För 169 kronor i månaden får du bredband, telefoni och TV-paket. Avtalet kallas Bolina 3.1. HSB Malmös hyresfastigheter har det redan och alla bostadsrättsföreningar har möjlighet att teckna det kollektivt.

Hur gör man om ens bostadsrättsförening inte är ansluten till Bolina?

– Då går man till sin styrelse, skriver en motion eller deltar på stämman. Man engagerar sig helt enkelt. Det krävs att föreningen tar beslutet på stämman.

Hemförsäkring är en förmån som man kan man om man är medlem och bor i en hyres- eller bostadsrättslägenhet, via HSB Malmös samarbete med LF Skåne.

– Vi har förstått att den hemförsäkring vi kan erbjuda slår det mesta i pris och villkor, säger Philip Svensson.

Hemförsäkringens pris varierar  beroende på bland annat lägenhetsstorlek. Bor man i bostadsrättsförening är det klokt att kolla med sin styrelse om föreningen redan tecknat en del av försäkringen, bostadsrättstillägget. I så fall slipper du den kostnaden.

När du köper eller säljer din lägenhet via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Skåne kan du utnyttja flera förmånliga erbjudanden. Du får till exempel 15 procents rabatt på mäklararvodet och förmåner inom bank och försäkring.

Det finns också förmåner som gäller för dig som inte bor i en lägenhet. Ett exempel är rabatterat inträde till kulturhuset Funnys äventyr och FC Rosengårds matcher. HSB Malmö har också i många år erbjudit gratis simskola för barn.

– Dessa förmåner finns för att vi ständigt arbetar med att fylla medlemskapet med ett mervärde. Årsavgiften ska löna sig, vare sig det är din bostadsrättsförening eller du själv som bekostar den, säger Philip Svensson.