Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skånes sommarkollo blir del av lokal satsning

13 juni 2024 Det står nu klart att HSB Skåne och Länsförsäkringar Skåne ingår ett samarbetsavtal avseende HSB Skånes sommarkollo i Magnarp. Samarbetsavtalet innebär att LF Skåne finansierar ett tjugotal kolloplatser.
Bild på blå vattenflaska med tryck för HSB Skånes sommarkollo i Magnarp

Under några härliga sommarveckor erbjuds barn en unik sommarvistelse helt med fokus på att umgås och ha kul. HSB Skåne har bedrivit sommarkollo sedan 2010 och äger sedan 2020 den historiska kollofastigheten i Magnarp. Fastigheten ligger ett stenkast från havet.

Avtalet mellan HSB Skåne och LF Skåne om kolloplatser löper under fem år, med kontinuerlig utvärdering. HSB Skåne fortsätter att driva kolloverksamheten och LF Skåne går in som finansiär för drygt 20 av de 72 platserna vid årets sommarkollo.

- Vi är mycket glada över detta samarbete. Sedan vi startade vårt sommarkollo så har vi sett vilken betydelse det har haft för barnen. Här lär de känna nya kompisar, växer som individer och den skärmfria miljön väcker upptäckarglädje och leklust på ett sätt som är helt fantastiskt, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne och initiativtagare till HSB Skånes sommarkollo för barn.

Kollot innebär mycket uteaktiviteter så som bad, minihajk och korvgrillning men också myskväll och avslutningsdisco. Under kollot får barnen utmana sig själv och det skapas många glada minnen för livet.

- LF Skåne är ett kundägt bolag med djup förankring och stort engagemang i regionens utveckling. Med HSB Skåne har vi en stabil samarbetspartner med ett beprövat koncept, där vi kan vara med och bidra till att fler barn får en riktigt härlig sommarvecka, säger Ingemar Helgesson, chef Kund, Kanal & Kommunikation på Länsförsäkringar Skåne.

Finansieringen av barnkolloplatser är en del av LF Skånes satsning ”För barn, mot brott”. Totalt 50 miljoner kronor ska under en femårsperiod gå till polisiärforskning om förebyggande av brott och samarbeten som långsiktigt bidrar till att skapa en meningsfull vardag för alla barn och unga.

Onsdagen 19 juni bjuds det på pressträff i kollofastigheten klockan 10.00. 

Läs mer om HSB Skånes sommarkollo.