Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nominera till HSB Värmlands hållbarhetspris

11 mars 2024 HSB Värmland uppmärksammar bostadsrättsföreningar som arbetar proaktivt med hållbarhetsfrågor genom att dela ut ett hållbarhetspris. Priset har delats ut sedan år 2022. Vet du någon förening som arbetar lite extra med hållbarhet? Skicka din nominering redan idag!

Priset uppmärksammar hållbarhet i ett större perspektiv, det kan handla om allt från insatser för att minska klimatpåverkan till att öka mångfalden och socialt ansvarstagande. Hållbarhet kan exempelvis omfatta insatser som bostadsrättsföreningen gjort för att stärka den sociala gemenskapen inom föreningen.

År 2022 gick priset till brf Fabriken i Arvika för sitt arbete med energieffektivisering - installation av solceller, laddstolpar, IMD och smart styrning av lägenheter. År 2023 fick brf Kontrollanten priset för sitt systematiska arbete med att introducera nya medlemmar. Genom olika aktiviteter engagerar de befintliga medlemmar med fokus på att skapa långsiktig social hållbarhet.

DAGS ATT NOMINERA TILL HÅLLBARHETSPRISET 2024
Vi vet att det bland våra bostadsrättsföreningar finns ett stort engagemang och omtanke som visar sig i både små och större initiativ på området hållbarhet och miljö. Vi vill lyfta fram goda exempel inom hållbarhetsarbete i våra HSB-bostadsrättsföreningar och det är därför dags att nominera till årets hållbarhetspris!

Det kan till exempel handla om:
- Energieffektiviseringar
- Solceller
- Elbilsladdning
- Matavfallsinsamling
- Klädbytardagar
- Bilpooler
- Delning av diverse redskap och maskiner
- Trädgårdsskötsel med hänsyn till biologisk mångfald
- Insatser för att stärka den sociala gemenskapen till exempel senioraktiviteter.

Kort sagt, ta fram goda exempel på insatser som bostadsrättsföreningen genomfört i hållbarhetens tecken. Nomineringen ska innehålla en motivering samt kontaktuppgifter till den förening som du nominerar.

PRISET DELAS UT PÅ STÄMMAN
Hållbarhetspriset överlämnas till vinnande bostadsrättsförening vid HSB Värmlands föreningsstämma 2024. Vinsten är hållbara tjänster från HSB Värmland, exempelvis utbildning eller rådgivning, till ett värde av 25 000 kronor.

Sista dag för nominering till Hållbarhetspriset är måndagen den 1 april 2024, mejla din nominering till per.wikstrand@hsb.se