Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Onsdagsträffar stärker banden i HSB brf Vinkelhaken

27 juni 2024 HSB Brf Vinkelhaken i Knislinge är en liten förening med stor gemenskap. Sedan starten 1991 har grannarna vårdat både fastigheten och relationerna sinsemellan. Varje onsdag samlas de för en gemensam fika, en tradition som föddes under pandemin och som nu är ett uppskattat inslag i föreningslivet.
En onsdagsträff hos HSB brf Vinkelhaken.

Brf Vinkelhaken är en mindre förening med 18 lägenheter i Knislinge. Sedan fastigheten byggdes och de första medlemmarna flyttade in år 1991, har alla grannar gemensamt tagit hand om föreningen och varandra.

– I början hade vi en ansträngd ekonomi vilket gjorde att vi behövde göra mycket själva. Genom att fixa grejer med fastigheten lärde vi känna varandra och gemenskapen började växa fram, berättar Kjel l Persson, medlem i HSB brf Vinkelhaken.

För att värna om gemenskapen har föreningen regelbundet anordnat många gemensamma aktiviteter. Det har bjudits in till julfiranden, trivseldagar, städdagar, sommarfester och utbildningar. Under coronapandemin uppkom idén om att ha en stående dag med gemensam fika utomhus. Idén blev verklighet och sedan dess ses medlemmarna varje onsdag, antingen på gården eller i gemensamhetslokalen. Det är helt frivilligt att delta, men allt som oftast dyker alla medlemmar i föreningen upp.

– Vi vill att träffarna ska kännas enkla. Alla som kommer tar med sig egen kaffekopp och fika om man vill ha det, så fokus ligger bara på att umgås, berättar Christina Persson, medlem i HSB brf Vinkelhaken.

Att anordna gemensamma aktiviteter som främjar den sociala hållbarheten i föreningen behöver inte vara svårt. Oavsett om det är större fester eller kortare vardagsträffar, uppskattas gemenskapen av alla medlemmar.

"Den fina gemenskapen gör att vi känner oss väldigt hemma här. Vi alla hjälper och ser efter varandra, så har det alltid varit, berättar en av medlemmarna."

För några år sedan renoverade HSB brf Vinkelhaken sin gemensamhetslokal, ett projekt som tilldelades HSB Skånes Hållbarhetsbidrag. Vill er förening utveckla sitt hållbarhetsarbete? Här kan du ta del av HSB Skånes tips samt läsa mer om hållbarhetsbidraget.