Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Socialministern besöker HSB Skåne

12 februari 2024 Ofrivillig ensamhet och isolering drabbar många människor och under 2023 påbörjade regeringen en treårig gemenskapssatsning där arbete för att bryta och förebygga ofrivillig ensamhet och isolering prioriteras. Onsdagen 21 februari kommer socialminister Jakob Forssmed på besök till HSB Skåne för att prata om vårt arbete inom social hållbarhet.
Bild på socialminister Jakob Forssmed Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

När socialministern besöker Skåne, onsdagen 21 februari, kommer ett av stoppen att vara hos oss på HSB Skåne. Besöket kommer att ske i vårt Copartment-hus på Kobjer i Lund och dialog kommer att föras runt de satsningar på social hållbarhet som vi gör, där bland annat kollo för barn och seniorer, Copartment, projektet Goda grannar och vårt bosociala arbete kommer att vara i fokus.

Besöket är initierat av Socialdepartementet efter att boken När hjärtat är med* skickades till Jakob Forssmed tidigare i år.

– Det är oerhört roligt att vårt arbete sedan femton år nu uppmärksammas och ger ett kvitto på att idéer som kanske inte alltid setts förenliga med fastighetsbranschen faktiskt varit helt rätt väg att gå, säger Ann Irebo, vd på HSB Skåne. 

I ett tidigare uttalande runt gemenskapssatsningen säger socialminister Jakob Forssmed:
– Min vision är ett samhälle där vi gemensamt motverkar ensamheten och uppvärderar mellanmänskliga möten. Regeringen satsar på att stötta kommuner och det civila samhället i arbetet mot ofrivillig ensamhet.

Kollegorna som kommer att möta upp socialministern är:

  • Ann Irebo, vd HSB Skåne
  • Ann-Charlotte Hjelm, styrelseordförande HSB Skåne
  • Johan Nyhus, förbundsordförande HSB Riksförbund
  • Anne Siivola, Bosocial chef HSB Skåne
  • Malin Bengtsson, kommunikationschef HSB Skåne
  • Monica Andersson, kolloföreståndare HSB Skånes mogenkollo 

* Boken När hjärtat är med berättar om HSB Skånes arbete inom social hållbarhet och beskriver många av de satsningar som gjorts sedan 2009.