Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB erbjuder ny serie keramiska plattor i nybyggda bostäder efter designsamarbete

24 augusti 2016 Bränntorp är en serie keramiska plattor och mosaik för hemmets olika rum som man bara hittar i HSBs nybyggda bostäder. Serien är framtagen exklusivt för HSB i ett designsamarbete mellan Centro.

Bränntorp är en serie keramiska plattor och mosaik för hemmets olika rum, framtagen Centro kakelexklusivt för HSBs nybyggda bostäder. Serien med keramiska plattor med ett tidlöst utförande i flera nyanser, är utarbetad i ett samarbete mellan kakel-och klinkerföretaget Centro och HSB.

Plattorna passar för golv i hall, badrum och tvättstuga men kan även användas för vägg, till exempel som stänkskydd i kök. Mosaiken fungerar lika bra i badrummet som i köket.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra bostadsköpare en ny serie keramiska plattor. Samarbetet med Centro resulterade i den tidlösa Bränntorp-plattan. Vi tror att Bränntorp-plattan kommer att hålla trendmässigt och eftersom själva materialet är slitstarkt är det här sannolikt en serie som kommer att hålla under lång tid, säger Maria Sjöstedt, inredningsansvarig region Öst hos HSB Projektpartner som är HSBs nationella nyproduktionsbolag.

Plattorna finns i flera format: 15x15, 30x60 samt 60X60 cm, samt en mosaik i 5x5 cm. Ytan är lättstädad men samtidigt lagom halkskyddad för badrum och entréer då den har en struktur med stenkänsla.