Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB löser problemet med borttappade nycklar- april, april....

01 april 2016 Glöm det där med nycklar – nu tar du bara en selfie med din mobil och vips öppnas dörren automatiskt. HSB är först ut med systemet i all nyproduktion under 2016.

Inom kort kommer lanseringen av "selfie pay", en betalningstjänst som bygger på ansiktsigenkänning. Men redan nu har finns möjligheten att använda ansiktsigenkänningstjänster för smarta hem, Selfie Sesamy System. Glöm traditionella nycklar, nu tar du bara en selfie med din mobil och vips öppnas dörren automatiskt.

Innovation av HSB

Systemet som känner igen dig när du kikar in är utvecklat av HSB och har redan rönt stort intresse – mer än 56 000 svenskar blev stående utanför dörren under 2015 enligt Statistiska Centralbyrån. Först ut med systemet är HSBs alla nybyggda bostäder som färdigställs under 2016.

I det internationella forskarteamet har Eckard D. Schlysse huvudansvaret för den stora lanseringen och han ser inga större problem med systemet, tvärtom handlar det om stora vinster för samhället.

– Vi har sett att testpersonerna håller stilen bättre, då de vet att de bara kommer in om de ser ut som de ska när de kommer hem, säger Eckard D. Schlysse. Allt för sena nätter med "rajtan tajtan" kan leda till att man blir stående utanför.
Här hittar du alla nybyggda bostäder som kommer att utrustas med det nya selfie-systemet.