Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB lyfter bostadsfrågan i Almedalen

05 juli 2016 Hur ska vi kunna bygga för fler, hur ska resurssvaga hushåll ha råd med en bostad och hur är det med den sociala bostadspolitiken? Det är frågor som HSB lyfter under årets Almedalsvecka.

Finansminister Magdalena Andersson var huvudtalare vid HSBs stora och mycket välbesökta seminarium Sista chansen för social bostadspolitik? i Almedalen 2016.

– Bostadsfrågan handlar om både ekonomi och politik. Bristen på bostäder gör det svårt för företag att rekrytera, så detta är en viktig fråga för vår arbetsmarknad. Jag vill också att alla ungdomar ska få uppleva känslan att sätta nyckeln i dörren till sin egen bostad, sade finansministern bland annat.

Hur ska fler få råd att skaffa en bostad? Den frågan stod på agendan under HSBs och Swedbanks paneldebatt Hushåll och sparande hänvisas till dyra boendeformer- hur bryter vi mönstret?

HSBs seminarium Hur bygga till fler? ägnades åt att granska tre olika satsningar för att bredda utbudet av bostäder. En namnkunnig jury bestående av Emma Jonsteg, vd Utopia, Viktor Barth-Kron, reporter Dagens Nyheter och Barbro Engman, f.d. förbundsordförande Hyresgästföreningen gav tummen upp för HSB100, Sabos Kombohus och Snabbahus.nu.

Läs mer om Sista chansen för social bostadspolitik?

Läs mer om Hur ska fler få råd att skaffa en bostad

Läs mer om Hur bygga till fler?

Läs mer om om Kalejdohill: Social hållbarhet genom stadsutveckling i dialog