Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB ser allvarligt på anklagelserna mot Swedbank

28 mars 2019

Swedbank hanterar idag HSBs bosparerbjudande.
Under en tid har anklagelser om misstänkt penningtvätt riktats mot Swedbank. I samband med Swedbank stämma beslutades att dåvarande vd avgick. Ingen är dock dömd och utredningar om vad som verkligen hänt pågår.

– HSB följer händelseutvecklingen noga och ser mycket allvarligt på misstankarna mot Swedbank. HSBs bosparandet omfattas av den statliga insättningsgarantin. Krisen i Swedbank får inga direkta konsekvenser för HSBs bosparare. Sparade pengar försvinner inte, säger Henrik Zäther, vd HSB Projektpartner.

HSB håller för närvarande på med en stor översyn av bosparerbjudande där vi förhandlar med flera olika banker.

– Vi behöver erbjuda ett ännu bättre bosparerbjudande till våra 137 000 bosparare runt om i landet. Ambitionen är att vi snart ska erbjuda nya sparalternativ. Exakt hur det landar, och vilken bank som ska sköta detta för HSBs räkning, vet vi inom de närmaste månaderna, säger Henrik Zäther.