Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bruksparken i Hököpinge får hyreslägenheter

20 december 2019

HSB Malmös styrelse har beslutat att uppföra 62 hyreslägenheter, fördelat på två hus, i Bruksparken i Hököpinge, strax norr om Vellinge. Totalentreprenör för byggnationen är PEAB. Byggstart planeras under våren 2020 med inflyttning cirka två år senare.

– Detta blir de första hyreslägenheterna i området. Sedan tidigare har vi uppfört bostadsrätter och äganderätter. Det är roligt att vi kan erbjuda våra medlemmar flera olika boendeformer i en sådan vacker parkmiljö, säger Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

De två husen kommer att bli upp till sex våningar höga med fasaderna i rött tegel, för att harmonisera med områdets karaktär och historia. I parken låg nämligen tidigare det gamla sockerbruket som var i bruk i nära 100 år. När verksamheten lades ner började det att byggas bostäder. 

Det har gått 14 år sedan HSB Malmö köpte mark i parken och delar har nu genomgått en omfattande sanering. Hitintills har HSB Malmö byggt bostadsrättsföreningen Rosenhyddan, omvandlat den gamla fabriksbyggnaden till radhus för äganderätt, uppfört Bruksparkens förskola, samt skapat parkeringshus i den tidigare betladan. 

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en bostadskooperation som ägs av 50 000 medlemmar – främst enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi bygger, äger och förvaltar fastigheter i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

Våra förvaltningstjänster sträcker sig från ekonomisk administration till tekniska konsulttjänster, för i första hand bostadsrättsföreningar.

Dessutom erbjuder vi våra medlemmar bland annat bosparande, utbildningar och löpande rådgivning. Tillsammans skapar vi det goda boendet.

Taggar

Hököpinge
hyresrätt
nyproduktion