Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB säljstartar toppvåningar i nytt landmärke vid Telefonplan

29 september 2022

Den 2 oktober säljstartar HSB Bostad 24 lägenheter i sitt nya landmärke vid Telefonplan. Höghuset är del av HSB brf Växeln som beräknas står klart 2024. Huset är 17 våningar och beläget i ett fint läge vid Teaterparken intill skogen. De två översta våningarna i huset innehåller åtta toppvåningar med hög standard och sällsynt utsikt över Stockholm.

- Intresset för brf Växeln har varit stort och många har väntat på de fantastiska lägenheterna i höghuset. Projektet har unika toppvåningar och i den här etappen släpps kanske de bästa lägenheterna högst upp i huset på våning 17, säger Linda Younes, affärsområdeschef försäljning och marknad.

Brf Växeln byggstartades i april och etapp 3 som nu säljstartas är den första som innehåller lägenheter i höghuset. 24 lägenheter släpps och succékonceptet HSB Dela kommer finnas tillgängligt. Brf Växeln kommer att bestå av totalt 217 välplanerade och ljusa lägenheter om 1-5 rum och kök. De två översta våningarna erbjuder något alldeles extra. Dessa lägenheter får extra stora fönster för att förstärka den sällsynta utsikten över Stockholm. Takhöjden är över 3 meter och inredningsstandarden är extra hög. Lägenheterna får dessutom generösa balkonger, vissa som sträcker sig runt ett hörn av lägenheten. På den grönskande innergården byggs en förskola samt en gemensamhetslokal i form av en ateljé med kök och uteplats. Föreningen kommer även att ha en gemensam takterrass med invändigt kök för matlagning. Inflyttning planeras ske från kvartal 2, 2024.

- Det är glädjande att brf Växeln har fått en fin start och att vi nu kan erbjuda våra medlemmar och bosparare unika lägenheter i form av toppvåningarna och andra attraktiva våningsplan. Det är också bra att HSB står stadigt i dessa oroliga tider och att vi kan erbjuda våra kunder ett trygghetspaket som innebär en trygghet både till bostadsrättsföreningen och de boende, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.

Att köpa nyproduktion av HSB innebär att köpa en modern och funktionell lägenhet, som utformats med hänsyn till miljön och klimatet. HSB bygger hus med hållbara material av hög kvalitet. Det innebär också att man får mervärden som en trygg förening, en trygg boendemiljö, sociala mötesplatser och konstnärlig gestaltning. HSB har även tagit fram ett trygghetspaket som ingår vid köp av en lägenhet i brf Växeln. Trygghetspaketet skyddar mot en rad oförutsägbara händelser så som avbokningsskydd, tillträdesskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. Den garanterar också att din bostadsrättsförening inte lider ekonomisk skada på grund av uteblivna insatser eller årsavgifter vid exempelvis osålda lägenheter.

HSB brf Växeln
Antal lägenheter: 217
Storlek: 1–5 rum och kök
Boyta: 26-111 kvm
Boendeform: Bostadsrättslägenhet
Säljstart etapp 3: 2 oktober
Etapp 3: 24 lägenheter
Preliminär inflyttning: Prel från kvartal 2, 2024
Arkitekt: Semrén & Månsson

Om HSB Dela
HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter upplåtelsen kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.

Läs mer på hsb.se/dela

Om HSB Trygghetsförsäkrning och HSB Trygghetsgaranti
Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt bostadsköp och har därför skapat HSBs Trygghetsförsäkring. Det innebär att du är skyddad från en massa oförutsägbara händelser som oftast inte händer.

Läs mer på hsb.se/trygghet

OM HSB BOSTAD
Under snart hundra år har HSB byggt nya bostäder och skapat "det goda boendet". Mer än var tionde bostad i Sverige har byggts av HSB. HSB Bostad AB är HSBs bostadsproduktionsbolag i Stockholms och Gotlands län. HSB Bostads vision är att ”skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare”.

Taggar

Bostadsbyggande
HSB
Nyproduktion
HSB Bostad
Hållbarhet
Bostadsrättsförening
Bospar och medlemskap
Kooperation
HSB Stockholm