Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Bostad vinner markanvisningstävling i Söderhöjden i Järfälla kommun

04 oktober 2022

HSB Bostad har vunnit en markanvisningstävling i Söderhöjden i Järfälla kommun. HSB planerar att bygga 65 lägenheter i tre huskroppar med en innehållsrik gård. Det vinnande förslaget har HSB tagit fram tillsammans med Brunnberg & Forshed och Urbio.

HSBs bostadsrättsprojekt planeras innehålla välplanerade lägenheter med stort ljusinsläpp och rymliga balkonger. Sockelvåningen består av gemensamma utrymmen som tvättstuga, cykelverkstad och miljörum blandat med bostäder med utgång mot gården. Dessa markbostäder utformas som studios med extra rumsvolym och fina uteplatser.

- Vi är stolta över att tillsammans med våra samarbetspartners ha tagit fram ett omsorgsfullt förslag på ett attraktivt och tryggt bostadskvarter. Nu ser vi fram emot ett vidare samarbete med Järfälla kommun i att förverkliga visionen och bidra till utvecklingen i Söderhöjden, säger Johanna Berg, Projektutvecklingschef vid HSB Bostad.

  För att bygga en trygg bostadsmiljö för både nya grannar och de som redan bor i stadsdelen, har fokus varit att utforma inkluderande gårdsmiljöer och trygga välplanerade rörelsestråk. Entrégårdarna utgör multifunktionella platser för både samvaro och vardagslogistik. Odlingslådor, utekök och en liten lekplats för de minsta skapar gemenskap och grannsamvaro på gården. Att möta sina grannar till vardags på gården bygger trygghet och ger möjlighet till gemensamma aktiviteter.

  I Söderhöjden, mitt i den regionala stadskärnan Barkarby-Jakobsberg, planeras för ca 900 nya lägenheter, skolor och lokaler.

  Detaljplanen har vunnit laga kraft och sälj- och byggstart beräknas kunna ske 2024.

  OM HSB BOSTAD
  Under snart hundra år har HSB byggt nya bostäder och skapat "det goda boendet". Mer än var tionde bostad i Sverige har byggts av HSB. HSB Bostad AB är HSBs bostadsproduktionsbolag i Stockholms och Gotlands län. HSB Bostads vision är att ”skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare”.

  Taggar

  Bostadsbyggande
  Företagsnyheter
  Nyproduktion
  HSB Bostad
  Bostadsrättsförening
  HSB
  miljö
  Kooperation
  Hållbarhet
  HSB Stockholm