Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Malmö välkomnar en ny medlem – brf Assessorn

31 oktober 2022

Sedan torsdagen den 27 oktober kan en ny bostadsrättsförening i Trelleborg sätta HSB framför namnet.

– Först och främst vill jag hälsa föreningen varmt välkomna till oss. De har sedan tidigare ekonomisk och administrativ förvaltning hos oss, och då är medlemskapet ett naturligt nästa steg. Att kunna kombinera våra tjänster med medlemsakpet är en stor fördel för föreningen, säger Philip Svensson, medlemssamordnare på HSB Malmö, som lämnade över sköld och klubba till föreningens styrelse.

Det var en lycklig styrelse som tog emot skölden och klubban.

– Det känns mycket bra, det här är ett beslut som vuxit fram hos oss. Det handlar om en trygghet för våra boende, säger Pål Magnusson, ordförande i HSB brf Assessorn.

Något han lyfter som en särskild trygghet är att man genom medlemskapet fått en representant från HSB i styrelsen, en så kallad HSB-ledamot.

– Det känns riktigt bra med en representant som är vår kanal in till HSB, och som har en förståelse för var man kan och ska vända sig, säger Pål Magnusson.

– Styrelsens ödmjukhet inför att våga erkänna att styrelsearbetet bitvis är tufft tycker jag gör dem till en utmärkt medlemsförening. Med HSB i ryggen känner de sig trygga, och med HSB brf Assessorn i ryggen känner vi oss stärkta, säger Philip Svensson.

Fakta – HSB brf Assessorn

Bildades: 1958

Var: Ligger i Trelleborg

Storlek: 31 lägenheter

Avtal hos HSB: Ekonomisk och administrativ förvaltning, och underhållsplan på gång

Fakta – Om medlemskapet i HSB Malmö

Antal brf:er som är medlemmar: 258 stycken

Detta ingår i ett brf-medlemskap:

 • En HSB-ledamot som ordinarie ledamot i er förening
 • Kurser, föreläsningar och webbinarier
 • Stöd och rådgivning i styrelserelaterade frågor
 • Ordförande under föreningsstämma
 • Kortare juridisk rådgivning och rabatterat arvode
 • Tillgång till kvalitetssäkrade entreprenörer
 • Medlemserbjudanden, som möjlighet att teckna förmånliga avtal om tv, bredband och telefoni samt portföljförvaltning av el
 • En kostnadsfri brf-hemsida
 • Samverkansmöjligheter och kunskapsträffar med andra bostadsrättsföreningar
 • Tillgång till mallar, information och föreningsrelaterade dokument via det inloggade läget Mitt HSB
 • HSBs stadgar och stöd vid stadgeändringar
 • Möjlighet att påverka i boendefrågor då HSB är Sveriges största bostadskooperation och en opinionsbildare att räkna med
 • Nyhetsbrev och medlemstidningen Uppdraget

Läs mer om fördelarna med HSBs medlemskap här

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 53 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.