Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB flyttar till Hagastaden

30 januari 2023

Under hösten 2023 flyttar HSBs nationella bolag till kontorsfastigheten Fenix i Hagastaden. Flytten inbär att HSB nationellt lämnar Fleminggatan 41 och får en flexibel kontorslösning som motsvarar cirka en tredjedel av nuvarande yta.

Fastigheten Fenix ligger på Norra Stationsgatan 93 och är en industrifastighet från 1970-tal som byggs om till en modern kontorsfastighet. Fastigheten är miljöcertifierad enligt BREEAM Excellent och har faciliteter som till exempel bemannad reception, gym, konferens, restaurang och takterrass. HSBs nya kontor i Hagastaden ligger på lite drygt 1 100 kvm. Idag hyr HSBs nationella bolag drygt 3 000 kvm.


— Fleminggatan har tjänat HSB väl genom åren, nu vill vi bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare med flexibla arbetssätt, som det nya kontoret kan erbjuda. Dessutom kommer kontoret vara en central punkt för hela HSB och våra samarbetspartners. Vi kan dessutom utföra samma arbete med bara en tredjedel av dagens kontorsyta. säger Pernilla Bonde vd HSB.

Dagens kontor på Fleminggatan 41 har varit huvudkontor sedan 1939, då fastigheten byggdes av HSB. Fastigheten såldes 2013 av HSB till Afa fastigheter, men ägs idag av Union Investment.

– Även om Fleminggatan har gamla HSB-anor känns det rätt och riktigt att flytta. HSB fyller 100 år i år och det här blir ett spännande startskott för HSBs fortsatta utveckling, säger Pernilla Bonde, vd HSB.


Tenant & Partner har agerat hyresgästrådgivare åt HSB under lokalsökningsprocessen med fortsatt projektledning fram till inflytt. HSB lämnar lokalerna på Fleminggatan 41 den 30 april. Under perioden fram till inflytt hos Fenix i Hagastaden kommer en temporär kontorslösning att skapas.

Läs mer om kontorsfastigheten Fenix här.HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

Kontor
Flytt
HSB
Hållbarhet