Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Malmö tecknar elhandelsavtal med Vattenfall om fossilfri el

23 februari 2023

Nu står det klart att Vattenfall vinner upphandlingen för HSB Malmös gemensamma elhandelsavtal om leverans av fossilfri el till sina hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar.

Elavtalet börjar att gälla den 1 januari 2024 och omfattar leverans av 100 procent el från vattenkraft, beräknat på ungefär totalt 70 GWh årligen under en treårsperiod. Det innebär att samtliga av HSB Malmös 73 hyresfastigheter fortsättningsvis kommer att ha fossilfri el i de gemensamma utrymmena. Dessutom har de 258 bostadsrättsföreningar, som är medlemmar i organisationen, möjlighet att teckna avtalet.

– Vattenfall är en trygg part som har hållbarhet högt upp på sin agenda. Jag är stolt över att vi kan erbjuda våra föreningar ett avtal som levererar fossilfri el, samtidigt som det ger dem de absolut bästa förutsättningarna för att säkra ett konkurrenskraftigt pris, säger Lisa Renntun, medlemschef på HSB Malmö.

Avtalet är uppbyggt i en portföljförvaltning, på samma sätt som tidigare avtal med Energi Försäljning Sverige, vilket över tid har visat sig vara det förmånligaste alternativet för elavtal.

Avtalet innebär att elen är producerad av vattenkraft och miljödeklarerad enligt EPD (Environmental Product Declaration).

– Det känns mycket kul att HSB Malmö har valt Vattenfall som elleverantör. Vi ser fram emot att leverera el till både HSB Malmös bostadsrättsföreningar och till deras samtliga 73 hyresfastigheter runt om i Skåne. Det känns väldigt bra att vi kunde matcha deras högt ställda förväntningar. Nu får HSB Malmö dessutom en överblick och total transparens av sitt klimatavtryck per kilowattimme genom att välja EPD märkningen, säger Jens Bäcker, chef för fastighetssegmentet inom Vattenfall Försäljning.

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 53 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

Taggar

hållbarhet
hyresrätt
bostadsrätt
medlemskapet