Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB firar 100 år med att vrida tillbaka Turning Torso

01 april 2023

I år är det 100 år sen HSB grundades. För att uppmärksamma 100-årsjubileumet vrider HSB tillbaka Turning Torso.

- För hundra år sen gick människor ihop med viljan att förändra sina bostäder till det bättre, ur den framåtandan föddes HSB. Vi varken kan eller vill vrida tillbaka tiden, tvärtom så blickar vi mot framtiden och som symbol för det vrider vi nu Turning Torso ett halvt varv, säger Johan Nyhus ordförande HSB.

Arbetet med att vrida Turning Torso påbörjas omedelbart och väntas vara klart lagom till byggnaden firar tjugo år 2025. Efteråt kommer byggnaden återställas till sin ursprungliga position.

- Turning Torso är konstruerad med möjligheten att vrida den åt olika håll från början. Vi ser även över möjligheten att fästa solpaneler längs fasaden och låta byggnaden automatiskt snurra för att följa solens position över himlen för att maximera energiutvinningen, säger Primus Aprilis, ansvarig projektledare på HSB.

Klicka här för att läsa mer om vridandet av Turning Torso och klicka här för att läsa mer om HSB 100 år.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 677 000 medlemmar
  • ca 4 100 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

Första april