Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsrättsförening prisas för urban parkmiljö

24 april 2023

Bostadsrättsföreningen Bränneriet på Reimersholme har tilldelats HSB Stockholms hållbarhetspris 2023. Med ett sprudlande föreningsliv och flera gemensamma parkområden för samvaro, odling och ökad biologisk mångfald löper hållbarhetsarbetet som en röd tråd över ön.

– Bränneriet har alltid strävat efter att vara en hållbar förening, i alla perspektiv. Utemiljön utvecklas tillsammans med andra bostadsrättsföreningar, med park, konst, fruktträd, valnötsträd och bärbuskar. Reimersholme är en levande oas mitt i staden, säger föreningens ordförande, Barbro Malmer.

HSB Brf Bränneriet på ön Reimersholme i Stockholm uppfördes mellan åren 1979–1981. Tillsammans med andra bostadsrättsföreningar arbetar Bränneriet systematiskt för att sänka klimat- och miljöpåverkan från boendet, och samtidigt stärka den sociala gemenskapen. I parkerna på ön finns kaniner, bin, frigående höns, fågelholkar och möjlighet till lek, odling och umgänge vid sittplatserna. Boende har även tillgång till boulebanor, uteschack, roddbåt och lokaler för bland annat biljard, hantverk, träning och snickeri. Dessutom finns ett starkt och levande föreningsliv, med bland annat en kör, Reimersholmes kulturkommitté, Reimers Swingsters, Hållbara Reimersholme och en pensionärsförening.

– Bränneriet är ett inspirerande exempel på hur en bostadsrättsförening kan arbeta. Medvetenheten är mycket hög, med allt från energisparåtgärder och odling med bevattning från sjön, och trädgårdsskötsel med elmotorer. Det som imponerar mest är att de både uppmanar och uppmuntrar till ett beteende som gynnar ett gott boende, säger Anna Bengtsson, hållbarhetschef på HSB Stockholm.

HSB Stockholms hållbarhetspris delades traditionsenligt ut vid HSB Stockholms föreningsstämma som i år hölls den 22 april. Utöver äran omfattar priset även 15 000 kronor som ska främja hållbara insatser för miljö, klimat, mångfald och socialt ansvarstagande.

Läs mer om HSB brf Bränneriet.

OM HSB STOCKHOLM
I snart 100 år har vi byggt nya hem att trivas i. Sedan starten 1923 har vi vuxit till drygt 182 000 medlemmar, 56 000 bosparare, över 580 bostadsrättsföreningar och 4 000 hyresrätter. HSB Stockholm bygger, förvaltar och arbetar aktivt för att skapa ett gott boende åt våra medlemmar. Vi finns i 20 kommuner i Stockholms län: Danderyd, Ekerö, Haninge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Taggar

HSB
HSB Stockholm
Bostadsrättsförening
miljö, hållbarhet och csr
Hållbarhet