Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Boendehistoria i Mölndal när HSB firar 100 år

24 april 2023

I år fyller HSB 100 år. För att fira det åker HSB på turné med en jubileumstrailer genom hela Sverige. Fredagen den 28 april stannar HSBs trailer på Torggatan 1 i Mölndal och visar upp både boendehistoria och exempel på framtidens boende.

HSBs historia sträcker sig hundra år bakåt i tiden. Mycket av det som i dag ses som självklart i och omkring boendet är innovationer och samhällsengagemang som är sprunget ur HSB från början.

– HSB har vuxit fram genom engagemang, samverkan och medlemsinflytande och i dag bor var tionde svensk under HSBs tak. Med trailern vill vi fira vår långa historia och uppmärksamma HSBs innovationskraft, säger David Blücher, vd på HSB Mölndal.

I jubileumstrailern kan besökare under dagen ta del av HSBs hundraåriga historia, upptäcka nya lösningar för framtidens boende och delta i olika tävlingar.

– I trailern finns en specialdesignad VR-upplevelse där man kan göra en tidsresa tillbaka till 1930-talet och uppleva hur ett kök såg ut på den tiden. Vi kommer också att visa upp vårt kommande nyproduktionsprojekt brf Prisma, bjuda på fika och ha tipspromenad till exempel, säger David Blücher.

Jubileumstrailern kommer att finnas på plats på Torggatan 1 i Mölndal fredagen den 28 april kl. 9–17.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

hsb mölndal