Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB fyller 100 år och det ska såklart firas i Guldstaden Norrköping. Helgen 13-14 maj är det kalas på Gamla Torget och DU är bjuden!

11 maj 2023

100 år av hemlängtan, 100 år av innovation och 100 år av att tillsammans skapa det goda boendet ska såklart firas med pompa och ståt.

Nu kommer den nationella HSB-trailern till Norrköping och HSB Östra.

Kom och upplev hur ett kök såg ut 1923 och hur ett hem kan se ut i framtiden? Här kan man färdas i tiden med hjälp av VR-glasögon och titta in i Sveriges enda levande laboratorium; HSB Living Lab. Prata förvaltning, bospar och nyproduktion. Vad gör HSB i Inre hamnen och hur kan du spara till dina barns första boende.

HSBs värderingsstyrda historia slingrar sig genom bostadsnöd, krigsår, folkhemsbygge, miljonprogram, finanskriser och pandemi. Där vi går mot en framtid där samhällsengagemang, hållbarhet, medlemsinflytande och ständig utvecklingslust fortfarande är ledstjärna.

Lördag 13 maj blir en riktig kalasdag för både stora och små. Godisregn, fiskdamm, dans och uppträdanden. Aktiviteter tillsammans med basketklubben guldvinnarna Norrköping Dolphins, Speedwayklubben Vargarna, med på torget är även HSB Östras maskot Alva.

Aktivitetsprogram:

10.30 Barn Allsång

11.00 Cirkusshow med Norrköping Cirkus & Varité

11.30 Godisregn

12.00 HSBs historia

12.30 Dansuppvisning DA

13.00 Sommarmusik med WAOW showgrupp

14.00 100-års kalas med attacktrumslagare – 100 första bjuds på bakelse

14.30 Fest med WAOW showgrupp

15.00 Cirkusshow med Norrköping Cirkus & Varité

15.30 HSBs historia

Programmet och aktiviteterna kan komma att ändras.

Söndagen 14 maj blir det efterfest på Gamla Torget, trailern är öppen, personal är på plats och dagen avslutar vi med att under söndagseftermiddagen öppna upp Inre hamnen för byggplatsvisning av vår nästa medlemsförening – HSB Brf Inre hamnen.

Välkommen till 100 nya HSB år!

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

HSB Östra
hsb living lab