Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Färdas i tiden när HSB firar 100 år i Kungens Kurva

23 maj 2023

I år fyller HSB 100 år. För att fira jubiléet, skildra historien och visa upp framtidens boende reser en utställningstrailer runt om i landet under våren. Den 27–28 maj har turen kommit till Stockholm, där HSB under festliga former tar emot besökare i Kungens Kurva.

Hur såg ett svenskt kök ut för 100 år sedan? Det kan du ta reda på i HSBs jubileumstrailer, som kommer till Kungens Kurva helgen den 27-28 maj. Med hjälp av en VR-installation tar HSB med besökarna på en tidsresa till ett kök från 1923.

– I hundra år har vi utvecklat den svenska boendestandarden och skapat det goda boendet, det är värt att fira. Besökarna får ta del av vår historia, vårt stora samhällsengagemang, men också vår iver att oavbrutet hitta nya och innovativa lösningar, säger Eva Nordström, vd HSB Stockholm.

HSBs historia slingrar sig genom bostadsnöd och krigsår, folkhemsbygge och miljonprogram, finanskriser och pandemi. Mycket vatten har runnit under broarna sedan HSB fick patent på sopnedkastet, men innovationskraften finns kvar än i dag. Ett exempel är HSB Living Lab, där HSB i dag forskar på framtidens boende, något som visas upp i trailern.

Därutöver kan besökare träffa experter på bosparande, tävla om att vinna 100 000 kr till en kontantinsats, eller bara stanna på en kopp kaffe. För de små finns tävling, ballongdjur och pinnglass (så länge lagret räcker).

Datum: lördag 27 maj och söndag 28/5
Tid: kl. 10.00-16.00 (båda dagarna)
Plats: Kungens Kurva (Elgigantens parkering)

Mer information finns på www.hsb.se/100

OM HSB STOCKHOLM
I snart 100 år har vi byggt nya hem att trivas i. Sedan starten 1923 har vi vuxit till drygt 182 000 medlemmar, 56 000 bosparare, över 580 bostadsrättsföreningar och 4 000 hyresrätter. HSB Stockholm bygger, förvaltar och arbetar aktivt för att skapa ett gott boende åt våra medlemmar. Vi finns i 20 kommuner i Stockholms län: Danderyd, Ekerö, Haninge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Taggar

HSB
HSB Stockholm
Bostadsbyggande
Hållbarhet
Kooperation
Företagsnyheter
Bospar och medlemskap
Hyresrätt
Bostadsrättsförening
Nyproduktion