Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu är det sommar och HSB Skånes barnkollo är igång!

27 juni 2023

Nu är årets sommarkollo för barn i full gång i Magnarpskolonin som ägs och drivs av HSB Skåne. Som traditionen bjuder hålls tre kolloveckor under sommarlovet och totalt 72 barn hälsas välkomna till en vecka vid havet där nya minnen skapas tillsammans med kompisar de inte tidigare kände.

Årets sommarkollo startade söndagen den 18 juni. Det var förväntansfulla och glada barn som då vinkade av sina föräldrar och syskon inför den kommande veckan. Därefter drog veckans aktiviteter igång, allt för att främja rörelse, upptäckarglädje, social interaktion och kreativitet.

Inför de tre kolloveckorna har all personal som arbetar på kollot genomgått kurs i hjärt- och lungräddning samt haft brandövning. Tillsammans har de också haft möjlighet att planera de tre veckorna som sommarkollot pågår för att ge barnen en riktig härlig sommarvistelse.

Tillsammans med årets ledare och kock kommer barnen på sommarens kollo att skapa nya sommarminnen och tillsammans föra traditionen med kollo vidare.

Det första gänget barn blev åter hämtade torsdagen 22 juni. Kollovecka nummer två med nya glada barn pågår 25 juni till 1 juli och kollovecka nummer tre pågår 2 till 8 juli.

Pressinbjudan

Vill du som journalist komma och besöka kollot, prata med ledarna, barnen och HSB Skåne? Då hälsar vi dig välkommen torsdagen den 29 juni mellan klockan 11 och 13.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

hsb skåne