Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Malmö underlättar för ambulansen att få tillträde till fastigheter

05 september 2023

De två fastighetsbolagen HSB Malmö och Heimstaden är först ut i Malmö med att koppla upp sina portlås till SOS Alarm via behörighetssystemet Smart Passage. Detta gör att ambulanssjukvård kan komma in snabbare i hyresfastigheterna när någon larmar 112.

Systemet Smart Passage har utvecklats av SOS Alarm, Amido AB samt Swedlock och används nu av Regions Skånes ambulanssjukvård. HSB Malmö ansluter omkring 50 hyresfastigheter i Malmö till Smart Passage.

– Tjänsten går helt i linje med att vi vill utveckla moderna och säkra fastigheter. Därför känns det självklart att utforska lösningen, som gör både räddningstjänstens arbete smidigare och ökar tryggheten för våra hyresgäster, säger Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

Varje utryckningsfordon har en nyckeltagg. När SOS Alarm får ett larmsamtal aktiverar de den för berörd fastighet medan insatsen pågår. Därför minimerar Smart Passage risken för att ambulanssjukvård inte kan komma in, leta efter huvudnyckel eller portkod, eller i vissa fall behöva bryta sig in i fastigheten. I en nödsituation är varje sekund livsviktig.

– Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson som är produktägare på SOS Alarm.

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 53 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

Taggar

hyresrätt