Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Betala din hyra eller avgift enkelt genom e-faktura eller autogiro

Genom att betala din avgift eller hyra med hjälp av e-faktura eller autogiro slipper du pappersavier och kan enkelt hålla koll på dina betalningar i din internetbank. 

E-faktura

Du som har en bostad som förvaltas av HSB Skåne har möjlighet att få din avgift/hyra via e-faktura. Med e-faktura får du smidigt dina fakturor för kommande kvartal upplagda på din internetbank omkring den 15:e i mars, juni, september och december. Varje enskild e-faktura måste du godkänna i din Internetbank. Har du e-faktura kommer ingen pappersavi till din brevlåda.

Instruktion för anslutning till e-faktura

När du betalar din avgift/hyra nästa gång och använder bankgirot på internetbanken så bör du i samband med att du slutför betalningen få upp att du kan ansluta dig till e-faktura. Detta är lite olika på olika banker. Väljer du då att gå vidare, länkas du vidare till en portal.

På portalen som du då länkas vidare till behöver du skriva in en del information till oss för att säkerställa att inbetalningarna går rätt och landar på rätt person och lägenhet/lokal. På din avi som du fått av oss finns det ett avtalsnummer för e-faktura, använd detta vid uppsättning. Detta avtalsnummer hittar du även i ditt inloggade läge på betalinformation för din bostad.

När du ansluter dig till e-faktura behöver du ange betalmottagare:

HSB Skåne förvaltade Brf = bostadsrättsföreningar i Lund med omnejd

HSB Skåne Eslöv – Ystad =  bostadsrättsföreningar i Eslöv & Ystad med omnejd

HSB Skåne H-K = bostadsrättsföreningar i Hässleholm och Kristianstad med omnejd

HSB Skåne Privata Brf = Hyresfastigheter inom hela HSB Skåne

Vid anslutning till e-faktura kommer tjänsten för e-faktura att aktiveras först från och med aviseringen för kommande kvartal. Exempelvis om du ansluter dig i april aktiveras e-fakturan först avseende avierna för juli-september.

Juridiska personer

Tyvärr kan vi inte erbjuda e-faktura för juridiska personer.

Avanmälan av e-faktura

Även avanmälan av e-faktura gör du via din internetbank. Då går informationen från din internetbank till HSB Skåne. Tänk på att om du avanmäler dig, så kan det vara så att du inte har avier så att du kan betala avgiften/hyran. Detta på grund av att HSB Skåne endast skickar ut avier 4 gånger/år. Vänligen logga in här på hemsidan för att ta del av betalinformation för din avgift/hyra.

För frågor, kontakta oss på:

kundtjanst-skane@hsb.se eller 046-210 84 00.

Autogiro

Med autogiro betalas din avgift/hyra automatiskt på förfallodagen. Autogiro kostar inget extra, är bekvämt och är dessutom ett miljövänligt alternativ.

Autogirot startar i samband med att nya avier skickas ut inför nästkommande kvartal. Eftersom avgiften betalas i förskott sker dragningen den sista bankdagen i månaden avseende nästkommande månads avgift.

På din hyresspecifikation framgår belopp och vilken dag som är förfallodag. Det enda du måste göra är att se till att det finns pengar på ditt bankkonto dagen innan dragning. Om det saknas pengar helt eller delvis drar vi inte något alls. Då måste du betala in hyran på annat sätt.

Så startar du autogiro

Du startar autogiro genom anmäla autogiro i din internetbank (ange din bostadsrättsförening eller HSB Skåne som betalningsmottagare) eller genom att skicka in en blankett för medgivande till oss. Ditt medgivande gäller till dess att du säger upp det hos din bank eller tills ditt hyreskontrakt/avtal upphör. Kontakta ditt MO-kontor för autogiroblankett, ladda hem den från vår hemsida eller beställ via vårt formulär.

När du anmäler autogiro behöver du ditt avtalsnummer som börjar på 18- och som du hittar på din avispecifikation under Specifikation. Observera att avtalsnumret inte är detsamma som e-fakturanumret.

Kom ihåg att du måste göra en ny ansökan om du tillexempel byter bank eller kontonummer, efter bodelning, arv och gåva - även om det är samma betalare som ska stå på autogirot.

Obs!

Vänligen betala med utsända avier för innevarande kvartal. Autogirot startar vid nästkommande kvartal. Vi skickar då ut makulerade avier.

Exempel på när du behöver ansöka om nytt autogiro:

  • du byter bank
  • du byter kontonummer
  • efter bodelning, arv och gåva (även om det är samma betalare som ska stå på autogirot)

För frågor, kontakta oss på:

kundtjanst-skane@hsb.se eller 046-210 84 00.

Trött på pappersfakturor? – Gör en insats för miljön

Har du autogiro eller brukar hämta betaluppgifterna för din avgift/hyra i Mitt HSB? Då får du gärna meddela oss på HSB om du inte längre vill ha pappersfakturor i brevlådan. Skicka ett mejl till kundtjanst-skane@hsb.se och uppge ditt personnummer eller avtalsnummer (som finns på avin och börjar på 18- ) och skriv ”stoppa pappersfakturor” i ämnesraden. 

Vill du veta mer om våra tjänster?

Privatperson

Vi erbjuder tjänster för dig som bor i en bostadsrätt. Välkommen att kontakta oss idag, eller läs mer om våra tjänster här på hemsidan!

Fastighetsägare

För dig som fastighetsägare erbjuder vi en rad tjänster, allt från ekonomisk förvaltning, där e-faktura och autogiro kan ingå, till specialisttjänster. Läs mer om våra tjänster eller kontakta oss så berättar vi mer!

Hyresgäst

Är du en av våra hyresgäster? Då har vi samlat all information du kan behöva om ditt boende här på hsb.se. Välkommen att läsa mer eller ta kontakt med oss om du har några frågor!