Info-brev November 2020

10 november 2020

Garagerenoveringen

Vi har nu kommit till sista etappen i garagerenoveringen och allt går enligt plan!

Det finns tyvärr inga lediga gästparkeringar på Bergakungsvägen under garagerenoveringen, men det finns tre gästparkeringar på Snättringevägen som tillhör oss. Där går det bra att stå.

Det är förbjudet att parkera på gården. Du får stå max sju minuter utanför porten eller din ytterdörr, därefter riskerar du att få böter av parkeringsbolaget. Vi måste respektera detta och hålla vår gård framkomlig och bilfri. Det är också förbjudet att ställa bil vid bommen som är en viktig utrymningsväg!

I samband med garagerenoveringen har parkeringsrutorna markerats med nya heldragna linjer. Du måste parkera din bil innanför dessa linjer för att inte vara i vägen för andra bilar, både parkerade och bilar som ska passera. Du riskerar böter om du parkerar utanför din ruta.

Lösa föremål i trapphusen

Lösa föremål på allmänna utrymmen kan vara ett hinder vid utrymning. Det försvårar också en effektiv städning.

Därför kommer föreningen att göra en genomgång av all lös egendom, exempel stora krukor, barnvagnar, cyklar och skor som finns utanför lägenheter, i trapphus och andra allmänna utrymmen.

Om du har ställt saker i allmänna utrymmen, behöver du senast 10 december ta bort dem. Föreningen kommer att utgå från att egendom som inte är borttagen är övergiven. Föreningen kommer att omhänderta den övergivna egendomen.

Lösa katter

Styrelsen har fått klagomål på löst springande katter.

Som styrelse kan vi tyvärr inte göra något åt detta. Det finns en prejudicerande dom (Miljödomstolen mål nr M 701-2002) som säger att du själv måste skydda ditt hem och trädgård mot lösa katter, vilket vi som förening följer. Även Huddinge kommun hänvisar till denna dom. Vänd dig i stället till kattägaren och berätta att du blir störd.

Du som äger katt har ändå ett stort ansvar. Det är viktigt att du ser efter din katt och minimerar risken att katten stör dina grannar.

Säkerhet på våra lekplatser

Efter att en gunga hoppats sönder, troligen med betydligt mycket större kraft och tyngd än vad gungan är avsedd för, ber vi dig vara extra uppmärksam på skadegörelse på våra lekplatser och omedelbart felanmäla detta. Vi måste gemensamt värna säkerheten på våra lekplatser!

Sönderslagna fönsterrutor

Det har vid flera tillfällen krossats fönster i både garage och lägenheter. Hjälp oss hålla ögonen öppna och anmäl all form av skadegörelse!

Förändringar i styrelsen

Vi vill meddela att Åke Jonsson har beslutat lämna sin plats i styrelsen. Vi vill tacka Åke för den tid han varit ledamot i styrelsen.

 

Korta nyheter

  • 2 stycken nya varmmanglar har installerats i tvättstugorna på

Bergakungsvägen 7.

  • Vi har utökat skadedjursbekämpningen efter att råttor setts i området.

  • Från första januari ökar vi antalet sopkärl för pappersförpackningar i stora miljöhuset på gården. På sikt kommer vi också återöppna soputrymmet utanför Bergakungsvägen 22.

  • Styrelsen har i samråd med arborist gått igenom behovet av underhåll av buskar och träd i syfte att skapa en långsiktig trädvårdsplan.

  • Radonmätning inplanerad. Mer info kommer.

Styrelsen vill passa på att tacka för ett fint 2020 och önska ett gott slut. Vi ser fram mot ett lika fint 2021!

Styrelsen

2020-11-10