Infobrev BRF Docenten

02 februari 2021

Föreningsstämma

Föreningen kommer att hålla föreningsstämma måndagen den 24 maj kl 19.00. På grund av pågående pandemi kommer du som medlem endast kunna poströsta. Du kommer att få mer information och blanketter för poströstning direkt i din brevlåda.

Blankett för motioner till stämman har delats ut till er medlemmar. Motioner ska vara inlämnade senast den 31 mars och lämnas i styrelsens vita brevlåda vid infarten till lilla garaget, Bergakungsvägen 3. Tillsammans med motionsblanketten fick du också ett brev från vår valberedning.

Trädvårdsplan

Under vintern har vi i samråd med en arborist arbetat fram en långsiktig trädvårdsplan. Syftet är att med ett naturvårdstänk som en röd tråd, skapa en välskött skog som kan bidra till den biologiska mångfalden. Skogen ska också kännas välkomnande och trygg att vistas i för oss boende.

Under vår/sommar 2021 kommer vi att varsamt klippa sly, fälla och beskära träd. I vissa områden kommer vi behålla högstubbar och döende träd som boplats för fåglar och insekter. I sluttningen ner mot Jon Torpares väg kommer vi skapa en ek- och hassellund och det kommer där att planteras 3 st nya ekar.

Garagerenoveringen

Garagerenoveringen är inne på sin sista fas då garagedelen, som också är skyddsrum Bergkungsvägen 18, renoveras. Arbetet beräknas vara klart vecka 13.

Parkering i garage och på gården

Vi har fått klagomål på att det finns felparkerade bilar i garagen och vi vill påminna om att parkering måste ske innanför de vitmarkerade rutorna, både i garage och utomhus. Även en bil som bara till en viss del står utanför sin ruta, kan hindra vägen för andra bilar. Den som inte parkerar inom vitmarkerad ruta riskerar att få böter.

Vi vill också påminna om att det är parkeringsförbud på gårdarna. Utanför portarna kan man stå i 7 minuter för lassning och lossning, men inte längre.

Avfallshantering

Hämtning av miljöfarligt avfall ingår inte i vårt avtal med SRV. Har du miljöfarligt avfall, exempel gamla färgburkar, kemikalier eller oljor, måste du själv lämna det på någon av SRV:s återvinningscentraler.

SRV tar inte heller hand om kartonger och kassar som lämnas i utrymmet för glasåtervinning.

Det är vi i styrelsen som får ta hand om det som lämnas i våra gemensamma soputrymmen och som SRV inte tar hand om. Blir vi tvungna att i framtiden lösa detta med SRV innebär det en ökad kostnad för oss i föreningen. I förlängningen måste ökade driftskostnader täckas av förhöjda medlemsavgifter.

Hjälp oss därför att hålla snyggt och städat i våra soputrymmen!

Brandtillsyn

Styrelsen har genomfört en intern brandtillsyn i trapphus och gemensamma utrymmen. Sammantaget ser det bra ut och våra utrymningsvägar är fria.

Ett fåtal kvarlämnade föremål i trapphusen har omhändertagits. Är det någon som saknar något är ni välkomna att kontakta styrelsen info@styrelsen.se

Avfallskvarnar i lägenheterna

Det är inte tillåtet att installera avfallskvarnar i lägenheterna. Våra avloppsrör är inte dimensionerade för det. System med avfallskvarnar kan orsaka stopp i våra avlopp vilket vi måste undvika.

Odlingslådor

Snart är odlingssäsongen igång och vi har fortfarande två odlingslådor lediga vid Vita Villan. Är du intresserad av att ha en egen odling ta kontakt med gert@docenten.se