Välkommen

Välkommen till Sigyns väg 2-18

Bostadsrättsföreningen Gröndal.

Vi är glada över att du valt att flytta hit och vi hoppas att du kommer att trivas med oss som redan bor här. I vår förening finns det 146 bostadsrätter och en hyresrätt.  Vi försöker hålla vårt område rent och snyggt eftersom Vi som bor här, äger hela fastigheten tillsammans.

Vi har ett skalskydd för alla hus och garage och samtliga ytterdörrar öppnas med de s.k. ”tags” som alla har fått 3 st per lägenhet. Din ”tag” är individuellt anpassad till de lokaler du har rätt att komma in i. Bokning av utrymmen som föreningslokal, övernattning kommer att automatiskt förse Din ”tag” med dessa rättigheter. 

Du har säkert upptäckt att det finns lekplatser och grillplatser framför varje hus, dessutom finns en boulebana framför mittenhuset (B-huset).

Vid infarten till hus C-huset finns maskinrum för vår bergvärmeanläggning och i samma byggnad finns bastu (1) som bokas i vårt bokningsystem. Du öpnar med tvättstugenyckel..

Vi har en stor samlingslokal (2) för upp till 50 personer i B-huset(baksidan). Den bokas i vårt bokningsystem Följ de anvisningar du får vi bokningen.Självklart städar och diskar du och är färdig med festen, mötet före kl. 23.00. Nycklar hämtas HSBs kontor

Hobbyrum finns i varje hus och där får man förverkliga sina projekt och som vanligt får du själv ansvara för städningen.

Förutom ditt eget källarförråd så kan det finnas möjlighet att hyra ytterligare utrymme För närvarande finns inget ledigt utrymme -Anmäl intresse till styrelsen.

Det finns olåsta barnvagnsrum och cykelrum till varje port så du placerar din dyra barnvagn där på egen risk. 

Vi har tvättstugor i varje hus med dubbla maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.  

Grovtvättstuga (3) finns i mittenhuset (B-huset) på södra gaveln

·         Bokning sker i vårt bokningsystem www.bokatvattid.se eller app Boka tvättid. Det finns även bokningsterminal utanför varje tvättstuga·       

Övernattningslägenhet (4) finns i B-huset port 12 NB och delar dörr med vårt styrelserum (5). Boka i bokningssytem. Inga husdjur i den lägenheten med tanke på allergiker.

Bredband basutbud via bredbandsbolaget ingår.

·         Vi har ett avtal med Bredbandsbolaget för IP-Telefoni, Bredband.250mbit

·         Fastigheten är även ComHem-ansluten.

Soprum för hushållsavfall och grovsopor.

·         Följ de anvisningar som finns så att vi inte drabbas av extrakostnader. Viktigt! inga elprodukter i grovsoporna. Din "tag" låser upp soprummen.

Garage och parkering

Anmäl önskemål hos HSB som hanterar kön för att hyra garage eller p-plats. Det finns 46 p-platser ute och 90 platser i kallgaraget. 

Gästparkering finns 3 platser du använder ditt p-tillstånd för din besökare 

Lite förmaningar:

Se till att källardörrar slår igen!

Du får självklart ställa bilen utanför porten för i och urlastning men max 10 minuter.

Absolut ingen nattparkering  Företaget P-service handhar parkeringen.

Inga mopeder, MC eller scooters i källaren på grund av brandrisken.

Förvara aldrig någonting i trappupgångar eller källargångar av brand och utrymningsskäl.

Självklart ser du till att dina sopor hamnar i sopkärlen och inte på golvet.

Alla installationer i fastigheten, VVS som El, ska utföras av auktoriserad person.

Köksfläktar får inte anslutas direkt till frånluft, använd kolfilterfläkt.

Handdukstorken är en del av värmesystemet. Stäng av cirkulationen om du använder el för uppvärmningen på sommaren, annars blir det jättedyrt för dig.

Bra telefonnummer HSB  086086800, vår förvaltare heter maria Karlsson

Jour-telefon 0705 529 142