Styrelsen informerar 18 april 2013

Balkongprojektet

Den 20 mars färdigställdes den sista balkongen i området, 3 månader före tidsplanen. Tack och lov har projektet genomförts utan en enda arbetsplatsolycka.

Balkong-Altandörren

Balkong-/altandörren är respektive lägenhetsinnehavares ansvar. Vi vill därför påminna att samtliga rörliga delar (gångjärn, skena, låsklackar) regelbundet måste smörjas för att inte börja ”kärva”.

Enkäten

Styrelsen har nu gått igenom enkäterna med fokus på de fritextsvar som angivits och;
- byte av lägenhetsdörrarna finns med i vår underhållsplan
- i samband med ett byte av lägenhetsdörrar kommer vi att se över möjligheten att måla trapphusen och då också se över om vi kan förändra belysningen så att den blir bättre/tryggare
- en översyn av förråden (skyddsrummen) pågår och styrelsen återkommer med information hur vi kommer att agera i frågan
- det pågår en översyn/genomgång av skyltningen i området
- styrelsen ger förvaltaren i uppdrag att ombesörja nedklippning av buskar/träd kring lekplatser för att öka insynen, klippa ned buskar/träd som skymmer belysningsstolpar och se över buskarna vid entréerna
- fler hundlatriner och papperskorgar sätts upp
- styrelsen ger förvaltaren uppdraget att titta på om det går att anordna uppställningsplats för cyklar/mopeder/MC inne på våra gårdar och till vilken kostnad
- soprummens skyltning ska ses över och förbättras
- under en 5-årsperiod kommer vi att se över områdets lekplatser med fokus på förnyelse
- styrelsen kommer att titta på om det finns något vi kan göra för att förbättra snöröjning/sandning
- för närvarande har styrelsen inte för avsikt att införa låsta (portkod och liknande) entrédörrar.

Årsstämma

Onsdag 29 maj kl 19.00 i Bosvedjeskolans matsal. Kallelse och årsredovisning distribueras ca 2 veckor innan stämman.

Sommarjobb i föreningen

Kom ihåg att din ansökan ska vara inlämnad på förvaltningskontoret senast 3 maj för att du ska ha chansen till en av de 6 tjänsterna.

Parkering

Styrelsen utgår ifrån att du som hyr parkeringsplats/garage också använder platsen (av hänsyn till övriga boende och våra gäster) även under den varmare tiden på året.

Blommor till gårdarna

Vill du göra lite fint ute på din gård. Hör av dig till förvaltningskontoret så levererar fastighetsskötarna en stor kruka och jord. Rekvisition på sommarblommor hämtar du på förvaltningskontoret.

 

 

 

Uteplatserna

Styrelsen kan notera att många har åtgärdat sina uteplatser för att följa gällande riktlinjer. Bra jobbat!Du som ännu inte åtgärdat din uteplats bör göra det under denna vår/sommar/-höst. Har du frågor kring vad som gäller eller är i behov av hjälp i någon form. Kontakta förvaltare Henrik Bufvers, på telefon 10 01 70

Felanmälan

En ny rutin vid felanmälan via hemsidan eller telefon införs fullt ut fr o m 13 maj. Om du vill att reparatören ska gå in med huvudnyckel måste du uppge ditt medlemsnummer.
Aktivera din sida på HSB Portalen där hittar du bl a ditt medlemsnummer.

Hemsida-Fritidskommittén

Du hittar länken under ”Fritid” på föreningens hemsida: http://www.hsb.se/mitt/bosvedjan