Styrelsen informerar 29 sep 2013

EXTRA STÄMMA 14 NOVEMBER

Notera redan nu att det är extra stämma den 14 november, matsalen Bosvedjeskolan. På ordinarie stämma 29 maj tog vi första beslutet att anta de nya stadgarna för föreningen. Beslut nr två ska därför tas på denna extra stämma. Kallelse delas ut 14 dagar innan mötet.

DRÄNERINGSPROBLEM

Under sommaren har det varit problem med inträngande vatten i förråd och källare, i några av våra hus. För att ta reda på om det är något vi kan göra för att komma till rätta med problemet, har dagvattenledningarna filmats. Det har konstaterats att vissa brunnar är underdimensionerade, några igensatta av sand/jord och en del ledningar har blivit förstörda av tex trädrötter. Under hösten/vintern kommer vi därför att rensa de igensatta brunnarna, byta de brunnar som är underdimensionerade och skadade rör samt där det är nödvändigt att dränera om.

SKYDDSRUMSFÖRRÅDEN

Frågan har varit "på tapeten" tidigare och styrelsen har lovat att se över det och komma med förslag till åtgärder. Tyvärr har detta arbete fått stå tillbaka för andra och mer akuta ärenden. Vi kommer nu att återuppta detta arbete. Information/lägesrapport kommer att lämnas till alla medlemmar så snart vi har ett förslag/beslut i frågan.

PARKERINGARNA

På några parkeringar finns en " smal gräsplätt " som avgränsar till p-platsraderna. Denna är svår att klippa då man riskerar att skada parkerade bilar. Styrelsen har därför beslutat att ta bort dessa smala gräsremsor och ersätta med ett stenparti.

GARAGE

Våra garage/förråd behöver målas och ett av garagen kommer att målas om snarast möjligt. Resterade åtgärdas allt eftersom, enligt föreningens underhållsplan.

ENERGIPROJEKTET

Det här är ett mycket omfattande och komplicerat projekt. Det är viktigt att vi har ett så bra underlag som möjligt innan vi beslutar om vi ska göra något, vad vi ska göra och i vilken takt. Arbetsgruppen arbetar med frågan och en lägesrapport kommer att lämnas på extra stämman den 14 november.

ETT LITET TIPS...

Besväras du av att gardinen på balkongen " står och slår"? Klistra en fönsterlist på den vita metalldelen och det blir tystare.

VÅRA REGLER

Inom föreningen finns regler och policys tex vad som gäller för montering av parabolantenner, förändringar i lägenheten, utbyggnad av altaner osv. Grundregeln är att man alltid ska kontakta förvaltningskontoret när man tex vill göra större förändringar i sin lägenhet, balkong eller altan så man inte av okunskap, gör något som inte är tillåtet. Om man inte följer föreningens regler/policys riskerar man få en så kallad " Anmodan om rättelse " Genomförs inte rättelse kan det medföra att man förverkat besittningsrätten till bostaden.

SOPRUM BÅGEVÄGEN 25-33

Efter branden i soprummet beslutade styrelse att undersöka om det var möjligt att installera s.k. moluker ( nedgrävd förvaring av sopor ) och vad det i sådana fall skulle kosta att installera. Utredningen visar att vi på många av våra gårdar måste spränga för att kunna ha kärl av den här typen, vilket skulle bli dyrt för föreningen. Styrelsen har därför beslutat " återställa" soprummet. Arbetet är påbörjat och ska vara klart innan snön kommer. Så snart soprummet är på plats kan vi åter börja matavfallssortera och källsortera våra sopor fullt ut. Styrelsen vill passa på att tacka gårdens medlemmar för ert tålamod med den tillfälliga sopsorteringslösningen vi haft under den här tiden.

KALLT?

Några har upplevt att det varit kallt i lägenheterna och förvaltningskontoret arbetar med frågan. När omfogning av husen är genomförd, kommer inomhusklimatet att förbättras då vi får bort en del "drag". Kontakta förvaltningskontoret om du har dessa problem i din lägenhet.