Styrelsen informerar 20 jan 2014

TRAPPHUSRENOVERING
Nu påbörjar vi trapphusrenoveringen och husen kommer att åtgärdas enligt nedanstående preliminära tidsplan.

Väggar och tak kommer att vitmålas och väggen kring ytterdörrarna målas i en brunbeige kulör. Färgvalet är baserat utifrån dörrarnas färg, att trapphusen ska bli ljusare och få ett " neutralare utseende" samt vara lättare att bättra på i händelse av skador. Dörren får en betydligt ljusare kulör än den vi har idag och dörrens insida är vitmålad. Dörren, som är en säkerhetsdörr, kommer att utrustas med säkerhetsbygel och elektroniskt tittöga.

På baksidan av detta blad finns några bilder. Vill du se hur det ser ut i verkligheten? Besök förvaltningskontoret. Entrén är målad i de kulörer som trapphusen kommer att få och dörrarna är identiska med de som ska installeras. Du kan prova att använda låsbygeln, låsa dörren och använda det elektroniska tittögat.

2014

  • Grupp D ( 55-63 ) Start vecka 7
  • Grupp C ( 45-53 ) Start vecka 10
  • Grupp B ( 35-43 ) Start vecka 15
  • Grupp A ( 25-33 ) Start vecka 19
  • Grupp L ( 17-23 ) Start vecka 24
  • Grupp K ( 16-22 ) Start vecka 41
  • Grupp J ( 24-28 ) Start vecka 44
  • Grupp H ( 95-103 )Start vecka 46

2015

  • Grupp G ( 85-93 ) Start vecka 2
  • Grupp F ( 75-83 ) Start vecka 6
  • Grupp E ( 65-73 ) Start vecka 11

Entreprenören kommer att dela ut information inför starten av varje husgrupp. Viktigt att trapphusen är fria från t ex blommor, stolar, vagnar, skor, handdukar. Allt som finns kvar i trapphusen när entreprenören påbörjar arbetet kommer att kasseras.

KÄLLARE-MÅLNING
De masonitbeklädda väggarna mot förråden kommer att målas i en bruten vit färg. Sjölanders Måleri har fått uppdraget och påbörjar omgående arbetet.

KÄLLARE-BELYSNING
HSB Mitt har fått i uppdrag att byta källargångarnas armaturer till LED-belysning med rörelsevakter. Arbetet kommer att utföras under 2014-2015.

YTTERTRAPPORNA
Renovering av våra yttertrappor ( utanför porten ) kommer att genomföras under april-okt 2014 samt under april-okt 2015. Entreprenör Tre Jonsson.

GYM.LOKALEN
Styrelsen har givit Sjölanders Måleri i uppdrag att i samband med målningen av källargångarna även måla om väggarna i gym.lokalen. Dettta arbete påbörjas under första halvåret 2014.

TRÄFFPUNKTEN
Muren utanför ingången till festlokalen har kompletteras med ett "plank".

TAKRENOVERING
De sista 5 husen åtgärdas under maj-okt 2014.

FRÅNLUFTSÅTERVINNING
Om allt går som planerat kommer styrelsen att ta beslut om frånluftsåtervinning i slutet av februari. Information kommer när styrelsen tagit ställning i frågan.

ETT FÖRTYDLIGANDE ANGÅENDE BRANDVARNARNA
Du behöver endast byta ut brandvarnaren OM den larmat. Är du osäker på om batteriet fortfarande är okej, tryck på den lilla " kontrollknappen" och får du då en signal är batteriet funktionsdugligt och du behöver inte byta ut brandvarnaren. Fungerar inte brandvarnaren tar du ned den och tar med den till förvaltningskontoret så får du en ny.

OBS ! För att minimerar "skadorna", var försiktig när du tar ned brandvarnaren, den är uppsatt med dubbelhäftande tejp.

HJÄRTSTARTAREN-PÅMINNELSE
Föreningen är utrustad med tre(3)hjärtstartare och de är placerade i träningslokalen, festlokal och snickarboa.

Samtliga hjärtstartare har nyligen genomgått en intervallkontroll. Hjärtstartar-registret.se är också uppdaterad.

DAGVATTENBRUNN VID KYRKAN
Gångvägen genom området är kommunens ansvar och dagvattenbrunnen är igenslammad vilket i sin tur medför halkrisk när det töar/fryser. Kommunen har kontaktats för åtgärd men inget händer. Förvaltningen tar förnyad kontakt med kommunen och vi hoppas på en åtgärd.

NYTT ELAVTAL 2014
Nytt elavtal är tecknat för 2014 där vi har ett rörligt elpris. Du kommer att debiteras 0:90/kwh vilket innefattar förbrukning, fasta avgifter och skatter. Om det i slutet av året visar sig att debiteringen varit lägre än 0:90 kommer det att skapas ett tillgodo som antingen betalas ut eller dras på kommande elräkning.

BEVAKA
Vi har förnyat avtalet med Bevaka och i samband med detta kommit bl a kommit överens om att området, förutom ordinarie parkeringskontroll, hårdbevakas under X antal veckor/år, att 24-timmarsgränsen ska prioriteras och att den medlem som ringer Trygghetsjouren ska få information om hur lång tid det tar innan Bevaka kommer ut. Tag kontakt med förvaltningskontoret om du är i behov av tillfälligt parkeringstillstånd ( t ex vid sjukdom ).

LEVANDE LJUS

Kom ihåg att blåsa ut ljusen när du lämnar rummet!

BREDBANDSBOLAGET

Styrelsen kontaktades vid några tillfällen då medlemmar tyckte att det inte hade rätt hastighet på sitt bredband. Vi har varit i kontakt med bredbandsbolaget som också har varit här och grundligt gått igenom den utrustning som de ansvarar för. Man har även besökt en medlem som uppgav att han hade mycket dålig uppkoppling.

Bredbandsbolaget har inte kunnat hitta något fel på den utrustning som finns monterad i området. När det gäller medlemmen med dålig uppkoppling berodde detta på nyttjande av ett mobilt bredband och felaktigt placerad utrustning.

Nedanstående information är från Bredbandsbolaget
Lite "att tänka på" för att få så bra uppkoppling som möjligt.

Det är viktigt att tänka på hur man placerar modemet.

Modemet bör inte stå i närheten av någon apparatur som använder sig av höga strömvärden, t ex mikrovågsugn, kylskåp, proppskåp, mobiltelefonladdare ( transformatorer ) m fl. Alla elektroniska enheter skapar ett magnetfält och detta fält kommer att störa modemets trådlösa signal. Rekommendationen är att man försöker placera modemet centralt i bostaden så att den har lika långt åt alla håll, eller i det rum som enheter kopplar upp sig i.

Ofta är det så att det trådlösa störs av andra nätverk eller annan elektronisk utrustning, då kan man testa att byta kanal/frekvens som modemet sänder ut på. Här nedan en mindre guide hur man ändrar för vårt Zyxel modem.

Öppna valfri webbläsare, gå in på hemsidan
192.168.0.254 ( Zyxel modem )
Skriv in "user" som användrenamn "1234" som lösenord ( utan" ")
Klicka i listan upp till vänstra hörnet " Network" och undermenyn "Wireless LAN"
Ändra Channel Selection från auto till en av de 13 olika kanaler, Channel:1=stabilas frekvens, Channel 13= Snabbaste hastigheten.
Finns vissa kanaler som är standard kanaler, 1, 6 och 11. Rekommenderar att försöka sprida ut så mycket som möjligt.

Eller så tar du kontakt med Bredbandsbolagets kundtjänst för information hur du gör detta.

Bredbandsbolaget kan inte heller garantera en lika bra hastighet vid trådlös uppkoppling till enhet som en kabelbunden uppkoppling till enhet.

Om det är så att man upplever problem med sin trådlösa uppkoppling efter test av olika inställningar i modem, så rekommenderarvi antingen att man kör med egen router som fokuserar på trådlös sändning kopplad till modem eller att man kopplar enheten direkt till Bredbandsbolagets modem.

Är det något som man funderar på/inte förstår, tag kontakt med Bredbandsbolagets support.

Med vänliga hälsningar
Fredrik Nilsson
Premium service, Bredbandsbolaget