Styrelsen informerar 27 feb 2014

MATAVFALLSPÅSAR
Vi har fått frågan varför vi inte använder oss av biologist nedbrytbara plastpåsar istället för de papperspåsar vi använder idag.
1. Det tar betydligt längre tid för denna typ att brytas ner, ca 500 dagar.
2. Det är kortare livslängd i t ex köksskåpet.
3. I och med att den är gjord av plats så blir vikten högre än en papperspåse eftersom den andas.

Ovanstående innebär med andra ord att det är papperspåsen som gäller även fortsättningsvis för vårt avfall.

DE BRUNA TUNNORNA I SOPRUMMET
I de brunna tunnorna får du endast slänga våra bruna papperspåsar innehållande matavfall. Vi blir nu extra debiterade för felaktig sortering, en kostnad som du får betala via din månadsavgift. Onödigt!

SOMMARJOBBA I FÖRENINGEN?
Vi söker 6 ungdomar som vill sommarjobba under 4 veckor i sommar. Vi har delat upp sommaren i två perioder och anställer 3 ungdomar/period.
Period 1 vecka 25-28 och period 2 vecka 29-32 och din arbetstid är 07:00-16:00.

OBS! Vi kommer inte att ha möjlighet att ta hänsyn till önskemål om period då vi lottar ut tjänsterna.

Du kommer att arbeta tillsammans med ordinarie personal och hjälpa till med diverse sysslor som t ex målning, ogräsrensning, källarrensning.

 

Vilka kan söka

  • Du ska vara 16-18 år
  • Du ska vara bosatt i föreningen ( folkbokförd ) eller
  • bo växelvis hos förälder som är folkbokförd i föreningen

Du som är intresserad lämna din ansökan/CV till förvaltningskontoret senast fredag 2 maj.

BRF BOSVEDJAN-ÅRSSTÄMMA
Notera redan nu att det är årsmöte 20 maj kl 19:00 och vi håller till i matsalen på Bosvedjeskolan. Kallelse kommer att sättas upp i trapphusen samt delas ut till samliga hushåll tillsammans med årsredovisningen.

ATLETKLUBBEN-ÅRSMÖTE
Torsdag 20 mars kl 18:00 i den lilla konferenslokalen intill träningslokalen. Motioner ska vara inlämnade senast 10 mars i förslagslådan eller via mail på artletklubbens hemsida; http://bosvedjansatletklubb.se/

ETT NYTT LÖPBAND...
...är snart på plats i ett gym nära dig! När det är på plats föjler du självklart de anvisningar som finns så att löpbandet inte går sönder igen!

VIKTIG INFORMATION OM DET ELEKTRONISKA TITTÖGAT
Du får absolut inte försöka ändra tittögats placering eller vrida/skruva på tittögat.
Om något inte fungerar tillfredställande ska du ta kontakt med förvaltningskontoret. Eventuell åverkan på tittögat får ersättas av den enskilde medlemmen. För att se vem som finns utanför din dörr trycker du på den svarta gummiknappen.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGGET
Bostadsrättstillägget( som teckans för samtliga boende ) är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för fast inredning i lägenheten. Den som äger en lägenhet är bl a ansvarig för fast inredning som t ex badrum & kök vilket kan vara mycket kostsamt att åtgärda vid ev en skada. Med bostadsrättstillägget har du som ägare av en lägenhet ett bättre skydd. Som tidigare informerats behöver du inte ha bostadsrättstillägget på din hemförsäkring men om du har din hemförsäkring i ett annat bolag, än det där föreningen har sin fastighetsförsäkring ( f.n If ) så kan du vid en ev. skada få två självrisker. Har du funderingar kring bostadsrättstillägget, slå en signal till vår förvaltare så hjälper han dig.

RIKTLINJER-BRANDFARLIGT MATERIAL I FLERBOSTADSHUS
Vissa ämnen är så brandfarliga att det finns särskilda bestämmelser för hur de får hanteras och förvaras. Ämnena kallas brandfarliga varor och exempel är gasol, acetylen, T-röd, bensin, aceton, förtunning, koncentrerad spolarvätska, tändväska, diesel och eldningsolja. Det flest sprayburkar hör också hit.

Hur hantering och förvaring av brandfarliga varor ska ske, styrs av föreskrifter från Räddningsverket och tidigare Sprängämnesinspektionen.

För hushåll gäller att man endast får förvara brandfarliga varor för hushållets behov. behöver hushållet förvara mer än 100 liter brandfarlig vätska ( bil med reservdunk inte inräknat ) , mer än 60 liter gasol eller mer än 5 liter acetylen krävs tillstånd från byggnadsnämnden i kommunen. Lämpligast att förvara exempelvis gasflaskor är ute på balkongen ( ej på inglasad balkong ).

Nedan presenteras en sammanställning över Räddningsverkets regler och rekommendationer om förvaring av brandfarlig vara i flerbostadshus.

Vindsförråd
Ingen förvaring får ske.

Varje lägenhet
Sprayburkar och gasolflaskor av högst 5 liters storlek.
Brandfarlig vätska i behållare av högst 10 liters storlek.

Ej inglasad balkong
Gasolflaskor i högst P11 storlek ( 26 liter )
Brandfarlig vätska i behållare av högst 25 leters storlek.
Förvara gärna behållarna i ett skåp så att de skyddas från väder och vind.

Inglasad balkong
En inglasad balkong räknas som en del av lägenheten.

Garage i bottenplan
Fordon med tank och reservdunk.
Ingen brandfarlig gas eller vätska.

Fristående gemensamhetsgarage
Fordon med tank och reservdunk.
Ingen brandfarlig gas.
Brandfarlig vätska i lös behållare, förutsatt att den är oåtkomlig för obehöriga.

Källarförråd
Ingen förvaring får ske.