Ekonomi

Här hittar du information om pantbelåning, årstedovisning, avifrågor, betalningssvårigheter och försäljning

Föreningens lån
Brf Stigarna har sina lån hos SBAB Bank.

Avifrågor ( Hyra/avgifter/lokaler):
HSB Ekonomi,010-442 11 00 eller Fyll i ett kontaktformulär 
Avierna får du kvartalsvis var 3:e månad och där ser du din avgift/hyra, elförbrukning och eventuell p-plats/garageavgift samt tilläggsavgifter.

Mäklarfrågor: HSB Ekononomi, 010-442 11 00

Betalningssvårigheter?
Ibland händer det saker som är utanför ens kontroll och det kan vara svårt att komma på vart man ska börja. Får du tillfälligt problem med att sköta dina betalningar till föreningen så ska du omedelbart höra av dig så att vi kan hjälpa dig i den mån styrelsen kan för att styra upp din situation så långt det går innan det blir för mycket. I vissa fall kan man få beviljat så kallat Uppskov där man kan få några dagars tillåtelse att betala in senare än förfallodatum men orsaken ska vara väldigt speciell i dessa fall. Det är du som boende som har ansvaret att skyndsamt kontakta kommun eller behöriga myndigheter för att få hjälp med din ekonomi.

Kommunen och Kronofogdemyndigheten kan erbjuda hjälp med eventuell skuldsanering vid behov, det brukar gå att söka bostadbidrag i vissa fall och under vissa förutsättningar. Är det något du måste ha ekonomi för så är det till din avgift/hyra och naturligtvis mat och eventuell transportmöjlighet efter det. Var försiktig och vårda ditt boende. Det är ingen större skillnad på att bo i hyresrätt eller bostadsrätt; vid upprepade missade betalningar eller så kallad misskötsamhet så kan du komma att avhysas/vräkas och din bostadsrätt tvångsförsäljas, vilket syns och försvårar framtida boendeansökningar. Det är trots allt alla avgifter och hyror som betalar vår löpande drift och våra entreprenörer.