Nytt parkeringsbolag i Brf Ekhammar

02 februari 2022 Vi har fått ett nytt parkeringsbolag. Från och med den 1:a januari 2022 har Brf Ekhammar valt att byta parkeringsbolag till Apcoa, eftersom det stödjer alltmer efterfrågade digitala alternativen än tidigare leverantör kunnat erbjuda.

I Ekhammar finns det tre olika typer av parkeringsalternativ. Gästparkering, boendeparkering (även kallat boendetillstånd) och förhyrd parkering via HSB Stockholm (inom förhyrda parkeringar finns tillgång till moped, mc och garageplats men det råder kö).

Gästparkering och boendeparkeringsalternativen sker på parkeringsplatser utomhus skyltade  ”avgift” medan förhyrd parkering via HSB sker i Parkeringshuset, delvis öppna p-platser på parkeringsdäcket och i Termogaragen som då är skyltade ”förhyrd”.

Parkeringsreglerna i Ekhammar är som sådana att varje lägenhet har tillgång till 1st boendeparkering vilket man registrerar hos Apcoa via följande länk: Hitta & hyr din parkeringsplats - apcoa.se

Lösenord för registrering får du via styrelsen/förvaltningen via brfekhammar@telia.com 

Notera att du behöver registrera dig för att kunna nyttja boendeparkeringen. Är din bil inte registrerad eller har betalt med fel taxa kommer du att få en kontrollavgift.

På Apcoas hemsida söker man sedan på område ”Kungsängen” och väljer alternativet ”Mullbärstigen, Björnbärsstigen och Slånbärsvägen”. Sedan fullföljer man registreringen enligt formulären på Apcoas hemsida. I och med detta får du som boende tillgång till en kundportal där du sedan behöver skriva in reg.nr på den/ de bilar som ska stå parkerade via boendeparkering. Notera att endast en bil åt gången får stå per tillstånd på parkeringarna.

2st boendetillstånd kan godkännas, men det förutsätter att ingen i hushållet har en förhyrd p-plats eller garageplats via HSB (kontroll görs vid ansökan). Ansökan för ett andra tillstånd görs på mejl till Apcoa: info@apcoa.se

Man kan även få hjälp per telefon om så önskas via att ringa: 08 556 306 70

Kostnad Boendeparkering: 10kr/dygn, 30 kr/7 dygn, 120 kr/ mån, 240 kr/ 2 mån
Kostnad Gästparkering: 6kr påbörjad timme, 40 kr/ dygn, 280 kr/7 dygn

Betalning för boende- och gästparkering sker via appen Apcoa Flow eller via p-automaterna som finns i anslutning till de tre utomhusparkeringarna.

Kontroller sker med jämna mellanrum för att säkerställa att reglerna efterlevs.

När du är registrerad och har skrivit in reg. Nr i kundportalen kommer sedan parkeringsbevakningen att kunna se det i sin handdator vid fysiska kontroller på parkeringsplatsen.

För att ställa sig i kö till förhyrda p- och garageplatser via HSB anmäler man intresse via mitt HSB. Samtliga lägenhetsinnehavare i Brf Ekhammar kan ställa sig i kö. Tänk på att man aktivt behöver söka för att få erbjudande om kontrakt. Du loggar in via https://www.hsb.se/

Betalning gällande förhyrd p- och garageplats via HSB sker via avgiftsavin.


Till nyhetslistan