Parkeringar

24 januari 2012

VIKTIG INFORMATION TILL BOENDE.

 

Nya villkor på BRF Ekhammars i dag avgiftsfria parkeringar fr.o.m. 1 April 2012

I BRF Ekhammar finns olika parkeringsalternativ. Idag har alla boende parkerat fritt på vår utomhusparkering, medan de boende, som har en plats i termogaragen, p-huset samt uteplats med el, har fått betala en avgift för sin plats.
För att vi ska få en gemensam och rättvis parkeringssituation har styrelsen enhälligt beslutat att vi nu även kommer att ta ut en avgift på alla våra i dag fria ytparkeringar. Med denna förändring anser styrelsen att vi på detta sätt säkerställer en likvärdig parkeringssituation för alla boende - oavsett var du parkerar.

I framtiden ska denna avgift även ligga till grund för finansieringen av det underhåll och drift som dessa ytor kräver för att bibehålla en trygg och effektiv parkering i vårt område.
BRF Ekhammar kommer tillsammans med Q-Park som tillhandahåller tjänster och service kring parkeringen, under januari 2012 installera 3 st betalningsautomater på området, vid nedre parkeringen Mullbärsstigen, på övre p-däck samt vid termogaragen) detta för en enkel hantering av avgifterna på parkeringsytorna där både boende och besökande skall kunna lösa sin biljett för parkering. Man kommer att kunna betala med olika betalningskort samt även med kontanter. Detta nya system skall vara i drift från och med den 1 april 2012.

Det kommer att finnas flera olika avgiftsnivåer och alternativ för din parkering. Nedan ser ni de olika möjligheterna som ni kan ta ställning till framöver:

Avgift BOENDE: Avgift BESÖKARE:
120 kr/månad 6 kr/tim
45 kr/vecka 45 kr/dygn
10 kr/dygn

För att du som är boende i föreningen ska kunna parkera för boendepris så måste du kvittera ut ett s.k. boendekort hos styrelsen. För att få kvittera ut detta kort behöver du även påvisa att du är ägare (legitimation, och reg-bevis) till fordonet. Boendekortet skall sedan finnas synligt i bilen (på insidan av vindrutan) tillsammans med giltigt p-kvitto.

Vi kommer i god tid att skicka ut mer information om hur, var och när ni kan hämta gällande boendekort.

Styrelsen för Brf Ekhammar