Vanliga frågor

Här har vi samlat vanligt förekommande frågor.

Stambyte och byte av avloppsrör

 

Styrelsen i Brf Kalkonen arbetar efter en underhållsplan där större renoveringar planeras in beroende på när åtgärd senast är vidtagen. 2023 har underhållsplanen uppdaterats efter noggrann besiktning av fastigheten.

 

Enligt underhållsplanen kommer stambyte/relining av horisontella stammar i källaren genomföras år 2024-2026. Grundlig information om den uppdaterade underhållsplanen kommer att ges på årsstämman i december 2023. 

 

Elfakturor

 

Föreningen införde IMD för el 2021 med Fortum som elleverantör och har deras storkundsportfölj som är en mix mellan rörligt och fast pris dvs KwH priset ändras varje månad. Priset som föreningen aviserar till boende för IMD justeras däremot inte varje månad. Vi får fakturorna för aktuell förbrukning efter IMD företaget har skickat ut förbrukningsinfo till NABO dvs priset måste bestämmas innan vi vet vad KwH priset blev för den aktuella månaden. Några månader blir föreningens pris dyrare än det som vi har betalat till Ellevio och Fortum, andra månader billigare. Vi kontrollerar regelbundet att priset i snitt ska hamna rätt dvs +/- 0. Viktigt att komma ihåg att KwH priset som föreningen aviserar är en totalsumma för el + elnät + alla skatter.

 

Mer information om föreningens elavtal hittar du här: https://www.fortum.se/foretag/vara-elavtal/portfoljforvaltning/fortum-portfoljforvaltning?vtab=accordion-item-35636

 

Kostnaden för elförbrukning aviseras med tre månaders eftersläpning pga administrativa rutiner hos vår tidigare förvaltare. Från och med maj 2023 aviseras kostnader med två månaders eftersläpning.

 

Elstödet har redan räknats in i IMD priset tom september 2022. Föreningen får inget stöd för november-december 2022. Stödet under den perioden går enbart till hushåll med eget elavtal.

 

Har du frågor om din elförbrukning kan du kontakta Home Solutions som sköter vår IMD. Fastighesskötaren och förvaltaren har inte tillgång till elförbrukningsdata. Om du anser att du har en för hög elförbrukning är det klokt att i första hand fundera på om du har t ex värmegolv, fläkt, torktumlare eller liknande som kan förklara den höga förbrukningen. Våra fastigheter förses med värme med hjälp av fjärrvärme och det har inget med elförbrukning att göra.

 

Home Solutions

support@propeye.se, 026-18 41 40

 

Vindsutrymmen

 

Brf Kalkonen har ett stort vindsutrymme i samtliga fastigheter som i dagsläget utnyttjas som vindsförråd där alla medlemmar har ett eget förråd. Efter utredning 2022 finns det inga planer om att sälja delar av vindsutrymmen till enskilda medlemmar för att bygga ut befintliga lägenheter.