Fortsätt ta ansvar för dina grovsopor!

01 november 2021

Tips på hur du blir av med dina grovsopor:

 

Först och främst måste du acceptera att det kostar pengar att forsla bort ditt grovafall!

·         Vi hade en container på varje gård 22-24 oktober 2021. De blev fulla.
Tyvärr var det någon som inte följde våra regler att inte lämna något utanför containern när den var stängd. Till och med en mikrovågsugn och gamla TV-apparater lämnades utanför containern trots anslag om att vitvaror och elektronik inte får lämnas i containern. Det kostar föreningen extra att forsla bort och lämna dessa grovsopor på återvinningscentral.

·         När du beställer hem en ny spis, kylskåp eller någon annan vitvara, beställ samtidigt borttransport av den gamla vitvaran.

·         Har du kemikalier, typ gammal målarfärg eller lösningsmedel, eller gammal elektrisk utrustning kan du lämna detta hos den mobila återvinningsstationen, som kommer till Husby vid ICA 4 gånger om året. Se Länk

 

·  Du har närmaste miljöstation på Shell-macken på Danmarksgatan 54 i Kista, Länk. Öppen när macken är öppen!

·  IKEA tar emot vissa typer av möbler för återförsäljning. Se länk.

·  Pop-Up Återbruk tar emot prylar som någon annan kan använda, t.ex gamla skidor eller skridskor. Nästa tillfälle i Kista blir i april 2022.Se länk.

·  Du kan sälja begagnade saker typ barnsäng på Blocket eller Tradera. Då kommer köparen hem till dig och hämtar saken! Och du kan rent av få betalt för den! 

·  Spara sådant som ska slängas i källarförrådet till dess föreningen ordnar en ny container till gården, förmodligen till våren 2022.

·  Har du någon släkting eller vän med bil som kan hjälpa dig? Kanske inte på en gång, men om två veckor?

·  Om du har en bil med dragkrok och dina grovsopor inte får plats i bilen,
hyr ett släp på Circle K.

·  Gå ihop med någon granne och hyr en liten skåpbil eller en bil med släp hos Circle K. Glöm inte att föranmäla till ÅVC att du kommer med en hyrd bil som privatperson, så får du slänga som privatperson. (Lägre eller ingen kostnad).
 

·  Beställ en rymlig taxi som kör dig till ÅVC med ditt avfall.

·  Anlita ett transportföretag, typ TipTapp (skaffa appen Tipptapp), Pixall eller skräptaxi, typ Junkbusters.
   

När du forslar bort ditt grovafall till en återvinningscentral kan du känna ett gott miljösamvete och Greta Thunberg blir glad!