Ökade kostnader för energi och spartips

02 oktober 2022

Som ni alla känner till så ökar kostnaderna enormt i år. Kriget i Ukraina, inflation och räntehöjningar är de bidragande orsakerna. Styrelsen får många frågor om vad detta innebär för föreningen och våra kostnader så här kommer lite information och tips.

 Bostadsrättsföreningens elavtal löper ut vid årsskiftet och vi kommer att teckna ett nytt avtal innan dess. I nuläget är det osäkert var det kommer att landa men vi kan vara säkra på att det handlar om en höjning. Vi meddelar så fort det är klart. Elpriset enligt det nya avtalet syns på era avier först andra kvartalet nästa år.

 Stockholms Vatten och Avfall (SVOA) väntas höja priset på vatten med 25% och priset på avfall med 18% from 221201. Enligt SVOA innebär det en ökad kostnad på i snitt 48 kronor för vatten och 19 kronor för avfall för en lägenhet och månad. 

 Vad gäller dina bostadskostnader så kan du påverka dom genom att minska ditt hushålls energiförbrukning. Ett sätt att göra det är att hålla ned värmen i din lägenhet.  Det kan du göra med hjälp av termostaten som finns på varje element.

 I nedanstående länk finns nio tips på vad du mer kan göra:

https://www.hsb.se/nyheter-och-tips/kunskapsbank/hsb-tipsar-sa-sparar-du-energi-hemma/ 

I november tar vi fram en budget för 2023. Först då kan vi se om en avgiftshöjning är aktuell och vi kommer att gå ut med mer information efter det.

 Om du har frågor om detta eller annat som rör föreningen så tveka inte att höra av dig till styrelsen.