Sopsam

23 november 2020 Sopor Och kärl.

Information om sopsituationen

Som alla vet så har sophanteringen inte fungerat sedan Skarpnäcks sopsug-systems sammanbrott. Eftersom detta nu pågått under lång tid vill styrelsen informera om läget.

Sopsugen drivs gemensamt av flera föreningar i Skarpnäck som ingår i en samfällighet, SOPSAM. Brf Segelflygaren ingår som medlem i den samfälligheten. Det har under flera år varit problem med sopsugsystemet. Underhållet har varit eftersatt och det har lappats och lagats, men nu behövs en mer omfattande renovering eftersom systemet brakat samman. Det råder dock ingen enighet i SOPSAMs styrelse om hur man ska gå till väga med denna renovering.

Brf Segelflygarens representant i SOPSAM har stött ett förslag som tagits fram av samfälligheten där det finns en offert från ett företag som skulle kunna utföra renoveringen av systemet i sin helhet. Förslaget fann dock inte tillräckligt stöd i SOPSAMs styrelse och ett antal föreningar har istället yrkat på ytterligare utredning och att ta in offerter från andra företag.

Vi i styrelsen för brf Segelflygaren gör vad vi kan för att driva processen framåt men vi är endast en av många aktörer som är inblandade i detta och har begränsat inflytande. Därför går det inte snabbt. Styrelsen är förstås inte nöjd med den nuvarande situationen med containrar och sopkärl på gatan men tyvärr får vi räkna med att den situationen kommer kvarstå under ganska lång tid framöver.

När väl renoveringen av systemet kommer igång kommer det enligt de besked vi fått ta minst ett år att färdigställa arbetet. Dessutom, som läget är nu vet vi inte när arbetet med att renovera systemet kan starta. Under tiden ber vi alla medlemmar att fortsätta sköta sophanteringen på ett bra sätt och företrädesvis använda de stora containrarna så att de som har svårare att gå långt kan använda de mindre kärlen som står närmare portarna.

Styrelsen kommer komma med mer information så snart vi vet något mer konkret. Det går också bra att höra av sig till styrelsen för ytterligare information. styrelsen@brfsegelflygaren.se

Tack för visat tålamod!

Styrelsen, Brf Segelflygaren.