Trädavverkningen stoppas över sommaren..

28 april 2017 Enl Trafikverkets senaste meddelande (apr) så kommer "avverkning vid Tantogatan att senareläggas pga häckningstider för småfåglarna samt pga Stockholms Stads riktlinjer om almsjukan. Arbetet kommer att återupptas i höst." Efter våra tidigare skrivelser stoppades avverkningen i nov/dec. Trafikverket bad om ursäkt för bristfällig information och kallade brf Tanto och vår grannförening brf Tantotorget till möte den 23 mars.

Närvarande vid mötet var även representanter för Jacksons Trädvård.
Vid mötet redogjordes för bakgrunden till röjningen av träden; främst är det nationella säkerhetskrav för att undvika driftstörningar/skador och därmed förseningar.  Stambanan som det här är fråga om har högsta drifts- och underhållsklass och har högsta prioritet, (Bantyp 1)

Det som måste tas bort är de träd som står i direkt anslutning till spårområdet och har grenar som kan förorsaka problem medan de längre ned mot Tantogatan skall ges en andra chans i form av en noggrannare besiktning vilket kommer att medföra att fler får stå kvar. Träden närmast Tantogatan sparas. Konsekvensen blir att det mer kommer att likna en utgallring än som nu, ett kalhygge. Vid mötet diskuterades också vad som skall göras med ytan där avverkning redan gjorts samt hur eventuella bullerplank skall utformas. 
Nytt möte planeras inom en månad. Mer info kommer...