Medlemsinformation mars 2022

01 mars 2022 Informationsbrev till föreningens medlemmar.
Smältvatten, lite grönt gräs och lite snö. Solen skiner.

Höjning av elpriset

Styrelsen behöver höja elpriset som debiteras varje lägenhet efter förbrukning. Det nya priset är 2 kr/kWh (tidigare 1,50 kr/kWh). Detta på grund av de ökande marknads-priserna för el. Den nya avgiften gäller retroaktivt från och med decembers förbrukning.

Hur kan jag sänka mina elkostnader?

  • Släck belysning när du inte är i rummet.
  • Kör inte disk- eller tvättmaskin halvtomma utan fyll maskinerna.
  • Kör disk- eller tvättmaskin när elpriset är lägre. På helger och mitt i natten är elpriset ofta som lägst. Dagtid är mitt på dagen vid lunch det billigaste alternativet.
    Tips: använd senarelagd start, våra maskiner har en knapp där man enkelt kan trycka fram starten några timmar. Tänk dock på dina grannar, en centrifugerande ojämnt lastad tvättmaskin kan störa dina grannar.

Hur länge kommer vi ha höjt elpris?

Elpriset kan skilja så mycket som 1 krona när det är som högst och lägst. Ditt pris som du betalar via avin är detsamma oavsett vilken tid på dygnet du förbrukar det, men för föreningens totala kostnad så påverkar det när du förbrukar elen, och när totalkostnaden går ner kan vi sänka priset.

Styrelsen följer löpande upp kostnaderna för el, och ser vi att vi kan sänka priset igen så kommer det göras, men det blir en viss fördröjning.

Parkeringsföbud på Tollareslingan

Från 15 mars bötfälls alla bilar som parkerat på Bonavas mark på nedre delen av Tollareslingan. Du som står där behöver snabbt hitta annan parkering.

Anledningen till att parkeringarna försvinner är att Bonava som äger marken har upplevt att stolpar och annat material har körts sönder. Det har även kommit klagomål från boende om att det ser trist ut och minskar värdet på fastigheten. Marken var ju aldrig tänkt som parkeringsyta från början.


Parkeringen längs med Tollareslingan stängs 15 mars.

Parkeringssituationen i Tollare är problematisk, kontakta gärna Nacka kommun med dina synpunkter.

Tips - ny parkering utomhus vid utegymmet

Nu finns möjlighet att hyra månadsparkering utomhus vid Tollare folkhögskola, det gäller parkeringen närmast utegymmet. Parkeringen fungerar även som tillfällig gästparkering.

Hyr parkering utomhus

Ny skyltning på gästparkeringar

Våra två gästparkeringar utomhus på kajsidan får skylt "Tillstånd erfodras". I dagsläget behövs inget tillstånd för dig som är medlem så länge avgift betalas enligt instruktioner och med vår privata kod och platserna inte missbrukas.

Styrelsen inför tillstånd om platserna missbrukas, men hoppas slippa denna extra administrativa uppgift.

Gästparkeringar

Arbetet med elbilsplatser

Resultatet från enkäten visar att det behövs omkring 60 laddplatser det kommande året.
Läs hela resultatet i pdf-filen här nedan.

Vad gör styrelsen nu?

Vi har en arbetsgrupp tillsammans med Tollare Hamnplan. Första steget är att ta fram ett förfrågningsunderlag. Kostnaden finns med i årets budget, och vi kommer jobba på så fort vi kan. 

Målet är målet är att vara klara med arbetet detta år. Men det kommer nog att ta tid, dels skall vi få in offerter, utvärdera, och sedan ska allt genomföras. De som säljer laddstolpar har nog mycket att göra också, vi är nog inte de enda som skall bygga ut med fler laddstolpar. Inget är ännu beslutat ännu om vi bygger ut för behovet just nu och sedan stegvis eller på alla platser. Det får förstudien visa vad som är lämpligast.

M-bil kvar till 2023

Styrelsen har sagt upp avtalet med M-bil som nyttjar vår mark. M-bils två parkeringplatser på kajsidan är kvar till 2023 då avtalet löper ut. Sedan kan föreningen nyttja platserna som vi vill.

Nya informationstavlor i portuppgångarna

Informationstavlorna i entréerna är nu bytta på garantin och ska förhoppningsvis hålla bättre. Styrelsen ser över hur ytan kan nyttjas mer effektivt då vi fått in en väder-widget som gör föga nytta.

Glöm inte att du kan boka med app eller på webben också

Garantibesiktning två år

Senare i vår kommer tvåårsbesiktning att göras av alla lägenheter och av vår fastighet. Styrelsen har ett första möte kring detta den 11 april. Mer information till er medlemar kommer efter det.

 

 

Enkät om elbilsplatser

Till nyhetslistan