Medlemsinformation april 2022

01 april 2022 Informationsbrev till föreningens medlemmar.

Dags att motionera!

Nu kan du som medlem i bostadsrättsföreningen lämna motioner till årets föreningsstämma. Tänk på att din motion ska innehålla ett yrkande, dvs något konkret som du vill att föreningen eller styrelsen ska arbeta med.

Skicka din motion till styrelsen@tollarestrand.se senast 13 april.
Skriv gärna ”Motion” i ämnesraden.

Save the date!

Årsmöte onsdagen den 11 maj klockan 18-20 i Tollare Folkhögskola.

Kallelse till årsstämma delas ut separat senast två veckor före mötet.

Om brf Tollare Strand/Föreningsstämma

Sopning av garage

Maskinsopning av våra garage sker 18 och 19 maj. Inga fordon kan då vara i garaget under dagen.

Det är ont om parkeringar i Tollare, har du möjlighet att ta bilen till jobbet eller förvara den på annan p-plats under dagen är det bra.

  • 18 maj - garage Tollare strand 1-5
  • 19 maj - garaget Tollare strand 7-9

Inbrott i Tollare

Håll gärna lite extra koll i garage och trapphus efter obehöriga besökare. Se till att portar stängs innan du kör eller går in. Och presentera er gärna för varandra när ni möts i våra utrymmen!

Nacka kommun tar över gatuparkering

Parkeringsövervakning på det som kallas gatumark (kommunal mark) på Tollareslingan, Tollare Kaj och Tollare Strand sköts nu av Nacka kommun. Anmälningar om eventuella felparkeringar sker till dem.

Parkering på Nacka kommuns webbplats

Ny mur byggs vid vändplan

Denna vecka startar arbetet med att sätta upp skyddsräcken och ändra avspärrningarna för att kunna bygga en mur vid vändplanen. Det skall ersätta den tillfälliga sprutbetongen. På måndag börjar själva arbetet. Detta är en del av arbetet med strandpromenaden.

"Muren" kommer vara av samma model som är i parken mellan våra hus, nät fyllda med stenkross i upp till fyra nivåer. Den sträcker sig fram till i linje med vårt hus, den delen som är inne i gången kommer berget att skrapas fram, det mesta av sprutbetongen tas bort. Ovanför ett stängsel så att man inte kan ramla ner. Lite oklart hur det blir i slutändan, då de inte vet i detalj hur det ser ut under mark.

Arbetet innebär för Tollare strand 9 att den utrymningsväg (den alternativa dörrar som finns i våra trapphus) som finns längs berget är avstängd, förutom för annat än just utrymning. De av er som har sina förråd där kan naturligtvis nå era förråd. Det kommer dock vara förenat med stor risk att röra sig innanför avspärrningarna.

Lite för många cyklar ...

I cykelrummet vid kajen Tollare strand 1 så är det lite för många cyklar. Det är nog många som inte längre kan få ut sin cykel! Enkel regel: Får det inte plats i cykelstället är det fullt.

Det finns gott om plats i cykelrummet inne i garaget Tollare strand 9, infart från kajen. Där finns till och med ett cykelställ där cyklar kan ställas i flera nivåer. Utmärkt för långtidsförvaring, så låter vi våra grannar som mer aktivt vill använda sin cykel få plats närmast sin uppgång.

Det finns även fler cykelrum inne i det stora garaget Tollare strand 7-9, de är uppmärkta, så ta en promenad genom garaget för att hitta dem.

Ny skyltning gästparkeringar

Våra gästparkeringar får skylt "Tillstånd erfodras" i avskräckande syfte. I dagsläget behövs inget tillstånd.

 


Till nyhetslistan