Byggnadshistorik

Föreningens hus byggdes 1943 - 1944.
Större underhåll har genomförts enligt nedan.

1990 Taken renoverades.

1992 Stamrenovering genomförs , samtliga badrum renoveras och fastigheterna elsaneras. Fasaderna förses med brädpanel.

1996 Stämman tar beslut om nya andelstal eftersom två nya lägenheter har tillkommit på Ymergatan.

2000 Bredband från Bredbandsbolaget installeras.

2000 Radiatorbyte i samtliga lägenheter.

2002 Tre nya tvättmaskiner och en torktumlare installerades.

2005 Uppgradering av kabel TV.

2006- 2007 Fasadrenovering. Gamla träpanelen rivs bort och ersätts med ny grundmålad panel Fasaderna målas gula. Den gamla panelen var målad med felaktig färg och rötades innifrån.

2010 Isolering av vindar.

2011 Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.

2012 Spolning av avlopp.

2013-2014 Dränering och isolering av samtliga källargrunder.

2013-2014 Byte av värmecentral. Två värmecentraler koncentreras till en på Frodegatan 27A.

2014 Reparation av ventilationskanaler på Torkelsgatan 7A och Ymergatan 34.

2015 Tvättstugan renoveras, två nya tvättmaskiner installeras.

2015 Avtal tecknas med Comhem gällande TV, Wifi och ip-telefoni. Ska ingå i lägenhetsavgiften.

2016 Besktning av tak och fläktar. Takunderlaget ser bra ut, byte av trasiga pannor. Fläkt Ymergatan repareras i lager.

2017 Spolning av avlopp.

2018 Byte av fönster i samtliga lägenheter. SP-fönster, entrepenör Dalkarlarna.