Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Söndag
9
juli 2017

Sofia Jannok

Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svensk musikscen och visat att en snölejoninna från norr är här för att stanna.

Parksnäckan i stadsträdgården
Uppsala
9 juli 2017 19:30

Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

Sedan 2005 har Sofia Jannok arbetat med musik på heltid. Hon slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009. I höst är hon aktuell som skådespelare i tv-serien Midnattssol och med en dokumentärserie om sitt liv.

”Jannok starkare och mer relevant än någonsin.” 
Stefan Thungren, Svenska Dagbladet.

” ”Orda – this is my land” är inte bara en ovanligt modig och viktig skiva, utan även musikaliskt sett hennes starkaste album hittills.”
Johanna Paulsson, Dagens Nyheter.

“Det var längesedan jag hörde ett sådant komplett album, som både övertygar och utmanar, rycker med och tvingar en att stanna av.” 
Karin Andersson, Uppsala Nya Tidning.

”En av årets bästa och viktigaste skivor. Utan tvekan”.
Lasse Anrell.

Insläpp 18.15.
Konsertstart 19.30.

Boka din HSB-biljett här! OBS! Anmälan öppnar två veckor innan evenemanget.